Ομάδα δημοσιογράφων, συνομιλεί στη Βουλή με τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Δίπλα τους περνάει ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης- ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Χαιρετάει μόνον τους δημοσιογράφους! «Κύριε Πρόεδρε, δεν μιλάτε στον υπουργό;» του λένε, για να πάρουν την απάντηση: «Ότι και να πω…»

Το περιστατικό συνέβη την Πέμπτη. Αλλά ο Α. Κακλαμάνης, δεν είναι ο μόνος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που «πυροβολεί» τον «τσάρο».

Στις αρχές της εβδομάδας που πέρασε, ο Χάρης Παμπούκης οργάνωσε γεύμα με την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου. Παρόντες ήταν περίπου 25 βουλευτές. Και εκεί ακούστηκαν τα μύρια όσα εναντίον του Γ. Παπακωνσταντίνου. Ότι βγαίνει συνεχώς εκτός στόχων, ότι κάθε φορά που αποτυγχάνει ζητάει νέα μέτρα, ότι συμπεριφέρεται αλαζονικά και δεν έχει καμιά επαφή με την πραγματικότητα.

Το ίδιο κλίμα υπάρχει και μεταξύ των υπουργών. Δεν είναι τυχαίο ότι η Άννα Διαμαντοπούλου μίλησε (Πρώτο Θέμα) για την αναγκαιότητα ενίσχυσης του οικονομικού επιτελείου. Όλοι αντελήφθησαν ότι εμμέσως πλην σαφώς θεωρεί αδύναμο τον Γ. Παπακωνσταντίνου. Και δεν είναι η μόνη.

Προβληματισμό και διαφωνίες με την οικονομική πολιτική, διατυπώνουν οι Χρυσοχοίδης, Βενιζέλος, Παπουτσής και άλλοι.

Ο υπουργός οικονομικών όμως, δέχεται πυρά και από τον αδελφό του Πρωθυπουργού Νίκο Παπανδρέου, ο οποίος σε άρθρο του στην "Οικονομική επιθεώρηση", μεταξύ άλλων σημειώνει : «Δεν γνωρίζουμε- γιατί εδώ είναι το ζουμί- αν τα πρόσθετα μέτρα δημιουργήσουν απρόβλεπτες συμπεριφορές με συνέπεια τη μη είσπραξη εσόδων» !

Με τους βουλευτές έτοιμους να «πυροβολήσουν», υπουργούς να διαφωνούν και τις οικονομικές προβλέψεις να αποτυγχάνουν συνεχώς-  τρανή απόδειξη το έλλειμμα που θα ανακοινωθεί και θα φτάνει το 10,6% υποχρεώνοντας σε περισσότερα νέα μέτρα, θα έλεγε κανείς ότι ο Γ. Παπακωνσταντίνου στον προσεχή ανασχηματισμό είναι τελειωμένος.

Και όμως… Ο Πρωθυπουργός εμφανίζεται διατεθειμένος να ενισχύσει το υπουργείο Οικονομικών- πιθανά με τον Γ. Φλωρίδη, αλλά όχι και να αντικαταστήσει τον «τσάρο».