Στα ύψη είναι το πολιτικό θερμόμετρο λίγο πριν ανοίξουν οι πρώτες κάλπες με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ανταλλάσσουν σφοδρά πυρά στις προεκλογικές τους ομιλίες από την Πάτρα και την πλατεία Κοτζιά στην Αθήνα, αντίστοιχα.

Ο Αντώνης Σαμαράς, κατά τον χαιρετισμό του στην κεντρική ομιλία του υποψηφίου για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας Ανδρέα Κατσανιώτη, απηύθηνε κάλεσμα προς τους πολίτες να καταψηφίσουν «το σχέδιο αστάθειας του ΣΥΡΙΖΑ». ο κ. Σαμαράς αναφερόμενος στο «σχέδιο Ζ» για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, χαρακτήρισε «επικίνδυνο τζογαδόρο » τον Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή τα όσα είπε περί μπλόφας.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός , «η ανάπτυξη ήταν σαν να πέρασε δίπλα από τη Δυτική Ελλάδα, άλλα έργα γίνανε, άλλα έμειναν μισά» και προσέθεσε πως δεν ολοκληρώθηκαν όταν «ήταν είχαμε τις “παχιές” αγελάδες, αλλά από αυτή την κυβέρνηση, εν μέσω κρίσης».

Συνεχίζοντας, επεσήμανε πως η Δυτική Ελλάδα έχει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα, όπως οι υδρογονάνθρακες και ο τουρισμός. «Ξέρω ότι για κάποιους ίσως αυτά ακούγονται ωραία άλλα απίστευτα. 

«Άλλα ποσά απίστευτα έχουμε κάνει τα τελευταία χρόνια», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, ο οποίος εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

«Κάποιοι το 2012 είχαν ετοιμάσει και το σχέδιο για έξοδο από το ευρώ. Ξέρετε τι σήμαιναν αυτά; Είδατε τι έγινε στην Αργεντινή; Σκεφτείτε τι θα κάναμε εδώ αν είχαμε κάνει αυτά που μας λέγανε κάποιοι, δηλαδή “να ακολουθήσουμε το δρόμο της Αργεντινής”».

Τσίπρας: Προϊόν ανωμαλίας η κυβέρνηση

Σε εξίσου υψηλούς τόνους ήταν η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, κατά τον χαιρετισμό του στην κεντρική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ με τη συμμετοχή της υποψήφιας Περιφερειάρχου Ρένας Δούρου και του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων Γαβριήλ Σακελλαρίδη. Την βεβαιότητά του ότι «αυτή την Κυριακή τελειώνουμε με τους εκβιαστές, τελειώνουμε με τους τρομοκράτες του ελληνικού λαού, τελειώνουμε με τη συμμόρφωση προς τις υποδείξεις, τελειώνουμε με τα μνημόνια και τις πολιτικές της καταστροφής και παίρνουμε τις τύχες μας στα δικά μας χέρια», εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας.

Παράλληλα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην νέα και οξύτατη επίθεσή του κατά των κυρίων Σαμαρά και Βενιζέλου είπε ότι «στην Ελλάδα ζούμε μια πρωτοφανή πολιτική ανωμαλία, που μόνο με την περίοδο των ανακτόρων μπορεί να συγκριθεί».

Επανερχόμενος στις συζητήσεις για τα γεγονότα των Καννών, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στον «εκβιασμό του ευρώ», σημειώνοντας ότι ήταν ένας εκβιασμός που δέσποζε στις προηγούμενες εκλογές και βασίστηκε σε ένα τεράστιο ψέμα. Φούσκα, απάτη, δολιότητα, περιφρόνηση του ελληνικού λαού. Αυτό ήταν, είπε ο κ. Τσίπρας και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «θα κριθούν οι αυτουργοί στις επερχόμενες εκλογές».

«Ξένα κέντρα, παρασκηνιακά συμφέροντα, αρχιερείς των αγορών και των τραπεζών, διορίζουν κυβερνήσεις και πρωθυπουργούς υπαλλήλους της τρόικας. Χαράζουν πολιτικές, καταρτίζουν προγράμματα τιμωρίας των Ελλήνων, επιβάλλουν τη θέλησή τους. Ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος, αφού συμμετείχαν ως κομπάρσοι στις ανακτορικές συνωμοσίες των μνημονίων, δρουν τώρα ως κομπάρσοι του Βερολίνου και των Μπαρόζο στην Ελλάδα», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

Αποδείχτηκε πια πέραν πάσης αμφιβολίας, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ότι «η σημερινή κυβέρνηση δεν είναι παρά προϊόν μιας τεράστιας ανωμαλίας. Και γι' αυτό είναι παραγωγός μιας τεράστιας ανωμαλίας. Επιβλήθηκαν από το σκοτάδι και δεν μπορεί παρά να παράγουν σκοτάδι».