«Μπορούμε να αλλάξουμε το μοντέλο της πελατειακής πολιτικής στην περιφέρεια και να διεκδικήσουμε ένα πιο δημοκρατικό και συμμετοχικό μοντέλο, σε μια προοπτική αειφόρο και κοινωνικά αλληλέγγυα» τόνισε, σε εκδήλωση της παράταξης του στην νέα παραλία, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας, με το συνδυασμό «Οικολογία - Αλληλεγγύη» Μιχάλης Τρεμόπουλος.

«Οι εκλογές αυτές χαρακτηρίζονται από δύο εσωκομματικούς εμφυλίους, από τη μια μεριά στο χώρο της δεξιάς και από την άλλη στο χώρο της κεντροαριστεράς» τόνισε ο κ. Τρεμόπουλος, σημειώνοντας: «Βλέπουμε νέα πρόσωπα να ξεπλένουν πολιτικές και παλιοί πολιτικοί να ξεπλένονται στην περιφέρεια». Σημείωσε επίσης ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει τις αυτοδιοικητικές, σα βουλευτικές εκλογές, ή ευρωεκλογές, ενώ οι πολίτες ζητούν άτομα, όχι επιλεγμένα από την κεντρική πολιτική, αλλά που να έχουν γράψει χιλιόμετρα και στην αυτοδιοίκηση» και πρόσθεσε :

«Εμείς από την εποχή της «δανεικής» ευημερίας λέγαμε ότι αυτό το μοντέλο δεν είναι βιώσιμο και καταθέταμε προτάσεις και μερικοί τολμούν να αναρωτιούνται ακόμη, αν είναι εφαρμόσιμες οι δικές μας προτάσεις, ενώ αυτοί έχουν οδηγήσει τη χώρα στα βράχια».

Αναφέρθηκε τέλος στους αγώνες της παράταξης του, ενάντια στην «οικοπεδοποίηση» των δασών και στην καταστροφή του περιβάλλοντος, τάχθηκε ενάντια στο «ξεπούλημα» των συλλογικών αγαθών και της δημόσιας περιουσίας, στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική και στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ, καλώντας τους πολίτες να συμμετάσχουν στο σχετικό δημοψήφισμα της ΠΕΔΚΜ.