Η Γερμανία δεν υποστήριξε ποτέ την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ διαβεβαιώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο Βερολίνο, σχετικά με τα δημοσιεύματα των Financial Times για το λεγόμενο «σχέδιο Ζ», όπως αναφέρει η Deutche Welle.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις στο κυβερνητικό μπρίφινγκ της Παρασκευής ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών Mάρτιν Τσαουντούρι επιμένει ότι σε κανένα σημείο του σχετικού βιβλίου ο κ. Σόιμπλε δεν υποστηρίζει την εξόδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, αλλά ότι παρουσιάζει στον τότε ομόλογο του «διαθέσεις» που υπήρχαν εκείνο το διάστημα στην ΕΕ και ότι αυτές αναφέρονται στα σχόλια του Τ. Γκάιτνερ.

«Καθ' όλη τη διάρκεια της ευρωκρίσης ουδέποτε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εκφράστηκε υπέρ της αποχώρησης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη». Για να στηρίξει την άποψη αυτή ο κ. Τσαουντούρι παρέθεσε κομμάτι από ομιλία του κ. Σόιμπλε του 2012 στο γερμανικό κοινοβούλιο.

Στη συζήτηση με θέμα την παροχή βοήθειας προς την Ελλάδα ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε δηλώσει ότι «χωρίς τη στήριξη μας δεν θα διακυβευόταν μόνο το μέλλον της Ελλάδας αλλά και ολόκληρης της ευρωζώνης. Το ζητούμενο είναι να διατηρήσουμε τη δική μας κοινή Ευρώπη, την κοινή μας ευημερία».