Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Εδώ και μερικές μέρες, όλοι βλέπαμε την πόλωση να ανεβαίνει. Λίγοι όμως μπορούσαν να υποθέσουν ότι θα έφτανε τόσο ψηλά από την πλευρά του Αντώνη Σαμαρά οκτώ ημέρες πριν την αναμέτρηση των ευρωεκλογών. Και λέμε από την πλευρά του Σαμαρά, γιατί ο Αλέξης Τσίπρας είχε σηκώσει προ πολλού τους τόνους.

Οι προσεκτικοί αναλυτές, αυτοί που διαβάζουν προσεκτικά τις ομιλίες του Α. Σαμαρά, δεν στέκονται τόσο στους χαρακτηρισμούς τύπου «επικίνδυνος τζογαδόρος» για τον Α. Τσίπρα, όσο στην ένταση με την οποία ο Πρωθυπουργός άρχισε να βάζει τα (δικά του) διλλήματα για τις ευρωεκλογές.

Ενδεχομένως κάποιοι- φίλα προσκείμενοι στην Κουμουνδούρου, σπεύσουν να αποδώσουν την σκλήρυνση της στάσης του Α. Σαμαρά σε απώλεια ψυχραιμίας και τις γνωστές μπαρούφες που λέγονται όταν αποφεύγονται οι αναλύσεις σε βάθος και κυρίως όταν τούτο συνδυάζεται με έλλειψη πληροφοριών. Θα αναφέρουμε πρώτα (για να μην ξεχνιόμαστε) ότι ο πρώτος που επέλεξε τη σκληρή γλώσσα ήταν ο Α. Τσίπρας- ας θυμηθούμε το πρόσφατο «μαριονέτες» και ας πάμε προς τα πίσω για να φρεσκάρουμε αν χρειάζεται τη μνήμη μας. Όπως αντιλαμβάνεστε, δεν είναι δυνατόν αμφότεροι οι μονομάχοι να απολέσουν την ψυχραιμία τους και να επιδιώκουν την πόλωση. Ένας από τους δύο θα είναι ο νικητής.

Επανερχόμαστε στον Αντώνη Σαμαρά. Αποφάσισε να σκληρύνει τη στάση του αντιλαμβανόμενος ότι οι διαφορές από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ευμετάβλητες και ενδεχομένως τις τελευταίες μέρες η ζυγαριά να γείρει προς τη μία ή την άλλη πλευρά. Για τον λόγο αυτό, αρχής γενομένης από τη Θεσσαλονίκη αποκάλεσε τον Α. Τσίπρα «υπονομευτή της εθνικής προσπάθειας» και τον κατηγόρησε ότι προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει τη χώρα και αν την οδηγήσει σε πολιτική ανωμαλία.

Συνέχισε (στο Πρώτο Θέμα) λέγοντας πως υπάρχει ο κίνδυνος, αν γίνουν λάθη, η χώρα να επιστρέψει στο παρελθόν, καθώς και ότι «το μόνο που του μένει (του Τσίπρα) είναι να δημιουργήσει αστάθεια».

Εύκολα καταλαβαίνει καθείς ότι το βασικό δίλλημα του Α. Σαμαρά θα είναι το «σταθερότητα ή περιπέτεια», «βήματα μπροστά ή επιστροφή στο παρελθόν» που θα συμπληρώνεται από κάποια σκληρότερα του είδους «χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή Αργεντινή».

ΥΓ: Στα νιάτα του, ο Αντώνης Σαμαράς έπαιζε ντραμς και ξέρει από… σκληρό ροκ.