Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Ολοένα και πιο σύνθετο γίνεται το παζλ των Καννών με τον Βενιζέλο πλέον να προκαλεί τον Παπανδρέου να μιλήσει και να πει την αλήθεια για όσα συνέβησαν εκείνη την δραματική νύχτα του Νοέμβρη για ιστορικούς λόγους.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει υποσχεθεί ότι θα γίνει αποκαλυπτικός όταν έρθει ο κατάλληλος χρόνος για την συνάντηση των Καννών, λίγες ημέρες πριν από την πτώση της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου , όμως γενικώς από όσα υπαινίσσεται περιπλέκει τα πράγματα και αφήνει πολλά σημεία σκοτεινά.

Έτσι, αφού αποκάλυψε ότι η κόρη του ήταν η αφορμή για την απόφασή του να αδειάσει το δημοψήφισμα από αέρος κατά την επιστροφή από τις Κάννες στην Αθήνα -επομένως να αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την πτώση της κυβέρνησης-τώρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι  τον πρώην πρωθυπουργό κρέμασαν οι "δικοί" του, οι υποστηρικτές του και οι στενοί του πολιτικοί φίλοι.

Ο Βενιζέλος δεν διστάζει να κατονομάσει τον Χάρη Καστανίδη, την Λούκα Κατσέλη, τον Βαγγέλη Παπαχρήστο που καταψήφισαν σε κρίσιμες ψηφοφορίες και επιπλέον ζητεί και τα ρέστα καθώς όπως λέει ενώ το 2007 είχε εισηγήσεις να δημιουργήσει νέο κόμμα παρέμεινε στο ΠΑΣΟΚ και λειτούργησε ενωτικά στηρίζοντας τον Παπανδρέου.

Βεβαίως, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παραλείπει να πει ότι στο διάστημα από την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος ως την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης βενιζελικοί βουλευτές, όπως η Μιλένα Αποστολάκη ανεξαρτητοποιήθηκαν ενώ η Εύα Καϊλη απειλούσε με καταψήφιση εάν δεν παραιτηθεί ο Παπανδρέου και οι Δημήτρης Λιντζέρης και Νίκος Σαλαγιάννης ζητούσαν αλλαγή αρχηγού.

Αναμένεται αντίδραση του Παπανδρέου καθώς όσα αναφέρει ο Βενιζέλος χτυπούν την καρδιά του παπανδρεϊκού πυρήνα και θέτουν σε αμφιβολία τα όσα υποστηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός για την υπόθεση του δημοψηφίσματος.