Ρεπορτάζ: Πάνος Ρασσιάς

«Ο δικός μας σχεδιασμός αφορά στην ανάπτυξη και το μέλλον της χώρας, σε αντίθεση με του σχεδίου "Ζ" που στόχευε στην απομόνωση της Ελλάδας», δήλωσε από το λιμάνι του Κατάκολου ο πρώθυπουργος, Αντώνης Σαμαράς όπου επισκέφθηκε τα έργα για την κατασκευή του χώρου υποδοχής για τα κρουαζιερόπλοια.

Έχοντας ήδη τη δεύτερη επισκεψιμότητα, έπειτα από το λιμάνι του Πειραιά με πάνω απο 1 εκατ. τουρίστες, στο Κατάκολο ξεκινά την επόμενη εβδομάδα η επέκταση του κεντρικού πρόβλητα μήκους 350 μέτρων, ώστε να μπορούν να ελλιμενίζονται τα σύγχρονα κρουαζιερόπλοια, κατασκευάζεται νέα μαρίνα 270 θέσεων, καινούριο κτίριο ελέγχου και υποδοχής επιβατών, μουσείο αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, ενώ θα διαμορφωθεί και ο περιβάλλων χώρος.

Στη δήλωση του ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε τόσο στα έργα ανάπλασης του λιμανιού, όσο και στις έρευνες για υδρογονάνθρακες στην ευρύτερη περιοχή. 

«Η τουριστική ανάπτυξη είναι κάτι το απολύτως αναγκαίο και η υποδομή όμως για να δεχθεί αυτούς τους τουρίστες. Για αυτό το λόγο την ερχόμενη εβδομάδα, όπως το είχαμε ακριβώς υποσχεθεί, ξεκινούν έργα αξίας 12,5 εκατ. ευρώ. Και μάλιστα μαζί με τα 7,5 εκατ. που θα είναι για την ανάπλαση της συγκεκριμένης εμπορικής περιοχής του λιμένος, θα είναι ένα έργο 20 εκατ. που θα δωσει αυτή την ανάσα προκειμενου αυτή εδώ η περιοχή η καταπληκτική, να κάνει αυτή τη μεγάλη ανάπτυξη όπως έχει σχεδιαστεί. Από πλευράς υδρογονανθράκων είναι απολύτως καθαρό οτι δεν πρόκειται ο οιποσδήποτε να ενοχλήσει το περιβάλλον, ο σεβασμός προς το περιβάλλον ειναι το πρώτο κριτήριο», σημειωσε ο πρωθυπουργός που έκλεισε τη δήλωσή του με το πολιτικό διακύβευμα αυτών των εκλογών.

«Όλα αυτα δεν γίνονται τυχαία, από τον προηγούμενο Ιούνιο που είμασταν εδώ πέρα τα είχαμε όλα σχεδιάσει και ο σχεδιασμός αυτός αφορά στην ανάπτυξη, αφορά στο αύριο, αφορά στα παιδιά μας. Δεν ειναι σχεδιασμός όπως αυτο το περίφημο σχέδιο "Ζ" που αποκαλύφθηκε και έχει να κάνει πως θα σχεδιάσουμε τον παραγκωνισμό και την εξαφάνιση της Ελλάδας από τον ουσιαστικό, αναπτυξιακό χάρτη της Ευρώπης. Ειναι ενας σχεδιασμός που ασχολείται σε κάθε περιοχή με τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, προκειμένου να αξιοποιήσουμε και να κεφαλαιοποιήσουμε αυτά τα οποία μας έχει δώσει εδώ πέρα ο Θεός στην τόσο όμορφη περιοχή, όπως άλλωστε όμορφη ειναι ολη η Ελλάδα μας», ανέφερε χαρακτηριστικα ο κ. Σαμαράς.