Γράφει ο Ορέστης Αποστολόπουλος

Το περιποιημένο μουστάκι του Γιώργου Παπανδρέου χαμογέλασε. Ο πρώην πρωθυπουργός βρίσκονταν στο Λας Βέγκας. Μίλησε σε συνέδριο επιχειρηματιών για την κρίση. Όμως η προσοχή του ήταν αλλού στραμμένη. Οι συνεργάτες του τον πληροφόρησαν πως τόσο η αξιωματική αντιπολίτευση όσο και ο Ευάγγελος Βενιζέλος δίνουν μάχη για το ποιος τον υπερασπίζεται καλύτερα.

Η αφορμή ήρθε με τα δημοσιεύματα των FT για το παρασκήνιο των Καννών. Εκείνος έβγαλε μια λακωνική ανακοίνωση στην οποία έλεγε ότι τον επιβεβαιώνει το δημοσίευμα και πως ήρθε η ώρα να μιλήσουν οι άλλοι.

Έτσι και έγινε. Το παράδοξο στην υπόθεση είναι πως ούτε ο Τσίπρας ούτε ο Βενιζέλος ήθελαν το δημοψήφισμα. Τώρα και οι δυο υπερασπίζονται τον Γιώργο Παπανδρέου. Και οι δύο για τον ίδιο λόγο να εισπράξουν όσους περισσότερους παπανδρεϊκούς μπορούν.

Ο κος Τσίπρας που στη Βουλή είχε αποκαλέσει Πινοσέτ τον Παπανδρέου, κλαίει και οδύρεται για το γεγονός όπως λέει πως οι Ευρωπαΐοι ανέτρεψαν εκλεγμένο πρωθυπουργό. Παπανδρεϊκοί απαντούν ¨ αφού ανέτρεψαν τη χούντα του Πινοσέτ ,τι τον κόφτει; Πλάκα μας κάνει; Όλοι θα αναγκαστούν να πουν την αλήθεια" .

Ο Βενιζέλος από την άλλη λέει οτι μόνο εκείνος στάθηκε στο πλευρό του Γιώργου Παπανδρέου όταν οι δικοί του τον εγκατέλειπαν ο ένας μετά τον άλλον. Σε αυτή την περίπτωση παπανδρεϊκοί αναφέρουν «θα ειπωθούν όλα την κατάλληλη στιγμή».

Στελέχη του κόμματος που περιμένουν αντίδραση Παπανδρέου το βράδυ της 25ης Μαΐου προετοιμάζονται πάντως για μεγάλη εσωκομματική μάχη. Την ίδια ώρα μελετούν τον τρόπο με τον οποίο θα καταφέρουν να επαναπροσεγγίσουν στελέχη και κομμάτια των ψηφοφόρων του κόμματος που πήγαν στο Σύριζα.

Ο Γιώργος Παπανδρέου βλέπει τις πιθανότητες επιστροφής του στο παιγνίδι να αυξάνονται διαρκώς. Ο ίδιος πάντως δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του. Τα στοιχήματα πάντως είναι συντριπτικά υπέρ της επιστροφής του.