Γράφει ο Ορέστης Αποστολόπουλος 

Τα τηλέφωνα έχουν πάρει φωτιά, με βασικό στόχο να καταγραφεί, πως το κόμμα υφίσταται σε μεγάλο βαθμό στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Τα μηνύματα που έχει η Χαριλάου Τρικούπη είναι θετικά για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη αναφορικά με τους δήμους ενώ σε ό,τι αφορά τις περιφέρειες θετικά είναι τα πράγματα για την Αττική, την Κρήτη, τη Δυτική Ελλάδα, την Ανατολική Μακεδονία Θράκη, το Νότιο Αιγαίο ενώ φαίνεται πως γίνεται σκληρή μάχη και στην περιφέρεια Ιονίου.

Ειδικά για την Αθήνα η εκτίμηση είναι πως ο Γιώργος Καμίνης θα προηγείται στον πρώτο γύρο με πιθανούς αντιπάλους στο δεύτερο τον Γαβρηίλ Σακελαρίδη ή τον Άρη Σπηλιωτόπουλο. Σε όποιο ενδεχόμενο στην Χαριλάου Τρικούπη πιστεύουν πως ο Γιώργος Καμίνης θα επανεκλεγεί δήμαρχος Αθηναίων. Στη Θεσσαλονίκη γίνεται λόγος για ξεκάθαρο προβάδισμα του Γιάννη Μπουτάρη ο οποίος κερδίζει σύμφωνα με τις προβλέψεις όποιον και να βρει απεναντί του στο δεύτερο γύρο.

Όμως στη Χαριλάου Τρικούπη πανηγυρίζουν και για τη διαφαινόμενη νίκη του Γιάννη Μώραλη στον Πειραιά. Μόνο τυχαία άλλωστε δεν ήταν η παρουσία της κυρίας Γεννηματά και του κύριου Μανιάτη στο πλευρό του υποψήφιου δημάρχου Πειραιά καθώς πολλοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ πήραν σήμα να στηρίξουν την υποψηφιότητα Μώραλη.

Στην περιφέρεια Αττικής οι προβλέψεις από το ΠΑΣΟΚ είναι πως ο Γιάννης Σγουρός θα είναι πρώτος.

Με δεδομένο πως σε αρκετές περιοχές της χώρας θα βγουν δήμαρχοι και περιφερειάρχες οι οποίοι προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ ,η Χαριλάου Τρικούπη θεωρεί πως θα είναι απολύτως διαχειρίσιμο το ποσοστό των ευρωεκλογών που θα συγκεντρώσει το κόμμα.
Η ρητορική θα είναι πως το ΠΑΣΟΚ υπάρχει και είναι στο χέρι τους να γίνει ανασύσταση της Δημοκρατικής παράταξης.

Ακριβώς όμως αυτό περιμένουν και οι αντίπαλοι του Ευάγγελου Βενιζέλου για να του δείξουν την πόρτα της εξόδου από το κόμμα. Γιατί η δική τους ρητορική θα είναι, όντως το ΠΑΣΟΚ υπάρχει άρα υπάρχει πρόβλημα με τα πρόσωπα που αυτή την στιγμή βρίσκονται στο τιμόνι του ΠΑΣΟΚ οπότε θα πρέπει να αποχωρήσουν.

Σε κάθε περίπτωση η επόμενη μέρα των ευρωεκλογών θα έχει πολλή ένταση στην Χαριλάου Τρικούπη με τους κορυφαίους να λαμβάνουν ήδη θέσεις μάχης.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης άνοιξε πρώτος το χορό δηλώνοντας παρών. Ο Κώστας Σκανδαλίδης έχει προτείνει ήδη συνέδριο. Η Φώφη Γεννηματά πραγματοποιεί ηγετικές εμφανίσεις χωρίς να μιλάει για την Ελιά αλλά για το ΠΑΣΟΚ. Φίλιππος Σαχινίδης και Θάνος Μωραΐτης δεν κάνουν δηλώσεις και περιμένουν με το δάχτυλο στην σκανδάλη. Ο Ανδρέας Λοβέρδος εμφανίζεται ως μελλοντικός αρχηγός του χώρου με παρεμβάσεις εκτόνωσης της εσωκομματικής γκρίνιας, υπογραμμίζοντας πως ο ίδιος έχει επαφές με όλα τα στρατόπεδα. Οι εκπρόσωποι της νέας γενιάς στελεχών όπως ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος έχουν ξεκαθαρίσει πως το κόμμα θα περάσει στους νέους.

Την ίδια ώρα βεβαίως οι παπανδρεϊκοί περιμένουν ένα νεύμα του πρώην πρωθυπουργού για να ξεκινήσουν την προσπάθεια ανακατάληψης του ΠΑΣΟΚ.

Με το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να πλήξεις ποτέ, που λένε και οι παλαιότεροι.