Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Βίτσας κάνοντας λόγο για προσπάθεια απαγόρευσης του δημοψηφίσματος για το νερό στη Θεσσαλονίκη.
 
«Από το πρωί, σήμερα, έχουμε γίνει μάρτυρες μιας συντονισμένης προσπάθειας από την κυβέρνηση υπό την ηγεσία του κ. Μιχελάκη να ματαιωθεί το από καιρό προγραμματισμένο δημοψήφισμα "υπέρ ή κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ στη Θεσσαλονίκη", δηλαδή του νερού. Με εγκυκλίους, εισαγγελικές παρεμβάσεις και απειλές ενορχηστρώνουν την παρεμπόδιση του δημοψηφίσματος που οργανώνουν η πρωτοβουλία SOSτε το νερό και οι δήμοι της Θεσσαλονίκης αύριο παράλληλα με τη διεξαγωγή των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών» τόνισε ο κ. Βίτσας, προσθέτοντας:

Η αντιδημοκρατική κυβέρνηση του κ. Σαμαρά επιθυμεί την απαγόρευση του δημοψηφίσματος, ενώ μια δημοκρατική κυβέρνηση θα διευκόλυνε την έκφραση της θέλησης του λαού. Είμαστε σίγουροι πως ο λαός της Θεσσαλονίκης με τη μαζική του συμμετοχή αύριο θα ματαιώσει τα σχέδιά της και θα αποτρέψει την ιδιωτικοποίηση του νερού.

Ο κ. Βίτσας πρόσθεσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, η δημοτική κίνηση "Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη" και η περιφερειακή παράταξη της Κεντρικής Μακεδονίας "Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα" μαζί με τις υπόλοιπες δημοτικές κινήσεις της πόλης που υποστηρίζουμε, θα υπερασπιστούν και θα στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις το δημοψήφισμα, την ίδια τη δημοκρατία. Είμαστε σίγουροι ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δε θα αφήσει κανένα περιθώριο υλοποίησης του σχεδίου καταστροφής που απεργάζεται η κυβέρνηση. Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει πίσω απειλές και μεθοδεύσεις που δηλητηριάζουν το προεκλογικό κλίμα. Σε κάθε περίπτωση ο λαός μας με τη ψήφο του θα φροντίσει ώστε οι σημερινές αντιδημοκρατικές ενέργειες της κυβέρνησης Σαμαρά να είναι από τις τελευταίες».