Δείτε ΕΔΩ τη μοναδική εφαρμογή και το live blogging για έγκαιρη και άμεση ενημέρωση για όλα τα εκλογικά θέματα. 

Κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού στη Θεσσαλονική τάσσονται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Με ανακοίνωσή τους οι ΑΝΕΛ, «Οι αποφάσεις του λαού τρομάζουν τη συγκυβέρνηση του ξεπουλήματος. Οι υποτακτικοί της τρόικας, έχοντας ήδη συμφωνήσει στην εκποίηση του νερού σε ιδιώτες που τους υποδεικνύουν τα αφεντικά τους τρομοκρατούνται από τις κάλπες ενός δημοψηφίσματος.

Η γνώμη των πολιτών, κύριοι της Κυβέρνησης, δεν μπορεί παρά να είναι σεβαστή. Εάν δεν αναγνωρίζετε την επισημότητα του δημοψηφίσματος για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ που πραγματοποιείται με την αιγίδα 11 δήμων, ας είχατε δημιουργήσει επίσημες κάλπες σε όλη την Ελλάδα.

Το νερό αφορά κάθε Έλληνα πολίτη. Το νερό ποτίζει τις καλλιέργειες, τροφοδοτεί τις πόλεις και παράγει ενέργεια. Όπου η διαχείρισή του δόθηκε σε ιδιώτες χάθηκαν ζωές από τύφο και χολέρα στο βωμό του πρόσκαιρου κέρδους. Το διαχρονικό κοινωνικό συμφέρον δεν μπορεί να μπαίνει σε δεύτερη μοίρα, η οποία με εγκυκλίους προσπαθεί να φιμώσει τους πολίτες της συμπρωτεύουσας.

Το δημοψήφισμα για το νερό γίνεται και πιστεύουμε ότι το αποτέλεσμά του θα αποτελέσει ένα ακόμα ηχηρό χαστούκι στους εκβιαστές της λαϊκής ετυμηγορίας και τους εμπόρους φόβου και πλαστής ελπίδας, που ενώ τους ανατέθηκε η διακυβέρνηση, αυτοί εκποιούν τη χώρα μας».