Δείτε ΕΔΩ τη μοναδική εφαρμογή και το live blogging για έγκαιρη και άμεση ενημέρωση για όλα τα εκλογικά θέματα. 

Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Με δόση σύγχυσης διαβάζουν στο ΣΥΡΙΖΑ τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου. Ο Αλέξης Μητρόπουλος μέλος της Πολιτικής Γραμματείας που θα συνεδριάσει τη Δευτέρα για να αποτιμήσει το μήνυμα της κάλπης της πρώτης Κυριακής παραδέχτηκε ότι ίσως η επιλογή των προσώπων να μην ήταν το ίδιο καλή σε δήμους και περιφέρειες εκτός από την Περιφέρεια Αττικής και το Δήμο Αθηναίων.

"Στο λεκανοπέδιο λειτούργησε η πολιτική ψήφος" επιχείρησε ο ίδιος και όπως και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να αιτιολογήσουν το γιατί δεν φάνηκε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να έχει αντίστοιχη εκλογική επιρροή. Λες και ζούμε στο 1950 και τα μηνύματα δεν φτάνουν εγκαίρως στην επαρχία και σε όλα τα σημεία της Ελλάδας. Λίγη ώρα αργότερα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν ότι σε άλλα μέρη "οι πολίτες δεν πείστηκαν από την πολιτικοποίηση των αυτοδιοικητικών εκλογών".  

Μπορεί ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ Αλέξης Μητρόπουλος να θέτει εμμέσως πλην σαφώς θέμα προσώπων τα οποία επιλέγησαν σε συγκεκριμένες περιφέρειες και δήμους. Η γκρίνια αυτή φαίνεται ότι είναι ταυτόσημη με τη γκρίνια της αριστερής πλατφόρμας για την υποψηφιότητα Βουδούρη στην Πελοπόννησο που πάτωσε έναντι του Πέτρου Τατούλη ο οποίος για λίγο δεν βγήκε από τον πρώτο γύρο.  

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκεί που έδειχνε ότι με την εικόνα των EXIT POLL θα βρισκόταν σε ένα πανηγυρικό κλίμα μπαίνει σε μια φάση εσωστρέφειας την οποία πιθανότατα θα επιχειρήσει να καλύψει με το επιχείρημα της αναμενόμενης ψήφου της ευρωκάλπης.