Δείτε ΕΔΩ τη μοναδική εφαρμογή και το live blogging για έγκαιρη και άμεση ενημέρωση για όλα τα εκλογικά θέματα.

Απέτυχε η σκληρή κομματικοποίηση των αυτοδιοικητικών εκλογών και αποδείχθηκε ότι η δημοκρατική παράταξη έχει βαθιές ρίζες στην αυτοδιοίκηση, όπως και στον συνδικαλισμό και σε άλλους κοινωνικούς φορείς, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.

Οι στενές κομματικές επιλογές, πρόσθεσε, απέτυχαν καθαρά, και όσοι θέλησαν να αναμετρηθούν με τα ποσοστά τους του 2012 περιορίστηκαν σε αυτά, τόνισε και μίλησε «για εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας, οι οποίες δεν έχουν καμία αξία».

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στο πρόβλημα που συνιστούν τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής, τονίζοντας ότι είναι καθήκον όλων των δημοκρατικών δυνάμεων να αγωνιστούν σθεναρά κατά του ναζισμού και της βίας.

Για τον επόμενο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκτίμησε ότι οι πολίτες θα επιλέξουν ικανούς, δοκιμασμένους και εργατικούς υποψηφίους.

Για τις ευρωεκλογές τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να δώσει μια εικόνα προοδευτικής σταθερότητας και ζήτησε από τους πολίτες να αναλογιστούν τι σημαίνει το δημοψήφισμα για το οποίο μιλάει ο κ. Τσίπρας και πρέπει να έχουν υπόψη τους το πραγματικό ερώτημα που τίθεται και αφορά την πολιτική σταθερότητα.

Η σταθερότητα, υπογράμμισε, δεν σημαίνει στασιμότητα, μίλησε για αποκατάσταση αδικιών και τόνισε ότι πρέπει να δείξουμε την εικόνα μιας κανονικής χώρας, όπως είναι όλες οι άλλες χώρες της ευρωζώνης.