Δείτε ΕΔΩ τη μοναδική εφαρμογή και το live blogging για έγκαιρη και άμεση ενημέρωση για όλα τα εκλογικά θέματα.

Εναντίον του Γιάννη Μπουτάρη και του Σταύρου Καλαφάτη στρέφει τα πυρά της η παράταξη «Ανοιχτή Πόλη» με υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης τον Τριαντάφυλλο Μηταφίδη και τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία έμεινε εκτός δευτέρου γύρου.
 
«Το εκλογικό αποτέλεσμα στον δήμο Θεσσαλονίκης μάς έταξε στην αντιπολίτευση. Και το εννοούμε. Διότι οι κ.κ. Μπουτάρης και Καλαφάτης είναι ενεργούμενα των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης και των πρόθυμων που μπαινοβγαίνουν και θα συνδιοικήσουν τον δήμο. Ανεξαρτήτως, λοιπόν, του αποτελέσματος του δεύτερου γύρου, θα συνεχίσουν αγκαλιασμένοι το καταστροφικό έργο της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ και στον δεύτερο δήμο της χώρας...» αναφέρει, σε ανακοίνωσή της, η παράταξη.
 
«Είμαστε περήφανοι για τον αγώνα που δώσαμε, συγχαίρουμε όλους τους φίλους και τις φίλες που στρατεύτηκαν στο πλάι μας και υποσχόμαστε ότι συνεχίζουμε με την ίδια ασυμβίβαστη ορμή» σημειώνει και προσθέτει: «Θα συνεχίσουμε τη δράση μας στους κοινωνικούς αγώνες, τα κινήματα και τις δομές αλληλεγγύης, καθώς για εμάς προτεραιότητα είναι η επιβίωση των πολιτών και η προάσπιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Σεβόμαστε το αποτέλεσμα και καλούμε όλα τα συστημικά μέσα ενημέρωσης, που ούτε το όνομα του συνδυασμού μας δεν ανέφεραν σε ολόκληρη την προεκλογική περίοδο, να μη συνωστίζονται τώρα ζητώντας να δηλώσουμε ποιον από τους δύο μνημονιακούς εντολοδόχους θα στηρίξουμε στον δεύτερο γύρο. Σεβόμαστε τους ψηφοφόρους μας, σεβόμαστε την αξιοπρέπειά μας και δηλώνουμε ότι μόνο οι εθελόδουλοι επιλέγουν τον εκτελεστή τους. Συνεχίζουμε τον αγώνα, για να αποδοκιμαστεί η κυβερνητική συμμαχία στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, συνεχίζουμε για μίαν ακόμη πιο ισχυρή Αριστερά, για να αναδείξουμε τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτη πολιτική δύναμη της χώρας, συνεχίζουμε μέχρι την ανατροπή σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ευχαριστούμε κάθε συμπολίτισσα και κάθε συμπολίτη που μάς τίμησε και υπογράφουμε ότι δεν θα κάνουμε πίσω έως να διώξουμε από την τοπική αυτοδιοίκηση και τη χώρα τους υπαλλήλους του Φούχτελ και των τραπεζιτών, τους εκλεκτούς της τρόικας και της διαπλοκής».