Δείτε ΕΔΩ τη μοναδική εφαρμογή και το live blogging για έγκαιρη και άμεση ενημέρωση για όλα τα εκλογικά θέματα. 

Οι πολίτες «δεν προσχώρησαν στην ψήφο της οργής [...] Δεν έγινε το πρώτο βήμα για πολιτική ανατροπή, όπως ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, αποτιμώντας το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών. 

Σημείωσε πως οι πολίτες ψήφισαν «ώριμα, πρωτίστως με αυτοδιοικητικά κριτήρια» και ότι δεν βλέπει σύνδεση των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών με την ευρύτερη πολιτική κατάσταση. 

Τόνισε πως η ΝΔ δεν πρέπει να επενδύσει στην πολιτική πόλωση και «δεν πρέπει να ακολουθήσει τον ρυθμό του ‘σκληρού ροκ’ που θέλει να επιβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ».  

«Θα απαντήσουμε, αλλά εμείς είμαστε η δύναμη σταθερότητας», συμπλήρωσε.  

Στρέφοντας το βλέμμα του στο δεύτερο γύρο της επόμενης Κυριακής, ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κερδίσει ούτε μία περιφέρεια, κάνοντάς λόγο για μία «πολιτική αποτυχία ενός κόμματος που δεν μπορεί να αντιστοιχίσει τα εκλογικά του ποσοστά με αξιόλογα στελέχη» που να «κάνουν ‘γκελ’ στις τοπικές κοινωνίες». 

Επανέλαβε πως η τάση να συνδέουμε τις ευρωεκλογές και τις τοπικές εκλογές με τις ευρύτερες πολιτικές ισορροπίες στη χώρα μας είναι μία «ελληνική ιδιαιτερότητα». Συμπλήρωσε πως κυβέρνηση «δεν φεύγει» και έχει πολλή δουλειά να κάνει. 

Αναφερόμενος τέλος στα εκλογικά ποσοστά της Χρυσής Αυγής, σχολίασε πως η ψήφος για τη ΧΑ «εμπεριέχει μία πολύ μεγάλη δόση θυμού», και πως το «υπόβαθρο» κρίσης που γέννηση το ρεύμα υπέρ της ΧΑ δεν έχει ακόμα τελειώσει.