current views are: 1

19 Μαΐου 2014
Δημοσίευση09:13

Βενιζέλος: Η κυβέρνηση πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία

«Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα λιτότητας. Σταθερότητα δεν σημαίνει στασιμότητα, δεν σημαίνει νέες θυσίες και νέα μέτρα» σχολίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Βενιζέλος σε συνέντευξή Τύπου που παραθέτει.

Δημοσίευση 09:13’
αρθρο-newpost

«Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα λιτότητας. Σταθερότητα δεν σημαίνει στασιμότητα, δεν σημαίνει νέες θυσίες και νέα μέτρα» σχολίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Βενιζέλος σε συνέντευξή Τύπου που παραθέτει.

«Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα λιτότητας. Σταθερότητα δεν σημαίνει στασιμότητα, δεν σημαίνει νέες θυσίες και νέα μέτρα» σχολίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Βενιζέλος σε συνέντευξη Τύπου που παραθέτει.

Δείτε ΕΔΩ τη μοναδική εφαρμογή και το live blogging για έγκαιρη και άμεση ενημέρωση για όλα τα εκλογικά θέματα.

Σχετικά με το εκλογικό αποτέλεσμα και τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι « Ο ΣΥΡΙΖΑ ειναι όχημα διαμαρτυρίας, δίκαιης διαμαρτυρίας, είναι από τα σπλάχνα μας, σάρκα εκ της σαρκός μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε κομματικό χρώμα στις υποψηφιότητές του και το μήνυμα ήταν τελικά περιορισμένο για αυτόν».

Απαντώντας σε ερώτηση για την κρίση, διευκρίνισε: «Όταν σου κόβουν το μισθό είναι δύσκολο. Αλλά το άλλο σενάριο ήταν να γίνουμε Βενεζουέλα και Αργεντίνη. Περάσαμε ξυστά από την πτώχευση. Μήπως δεν ζήσαμε το παράδειγμα της Κύπρου»; 

Αναφερόμενος στο πολιτικό μήνυμα των εκλογών τόνισε ότι «Έχει αλλάξει ριζικά το κομματικό σύστημα, με κατακερματισμούς κομμάτων όπως προέκυψε από τις πολωτικές εκλογές του 2012. Η υπόθεση Τσοχατζόπουλου ντροπιάζει την παράταξη. Το ΠΑΣΟΚ έχει χάσει πολλές δυνάμεις της, στελέχη της και φυσικά υπάρχουν και περιπτώσεις τυχοδιωκτισμού από στελέχη που «φτιάχτηκαν» στο κόμμα και έσπευσαν να φύγουν σα ποντίκια από το πλοίο που νόμιζαν ότι βυθίζεται. Για εμάς δεν ήταν εκλογές φιλοπαραταξιακές». 

Ερωτηθείς για το δίλημμα που έθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αν το αποτέλεσμα δεν είναι ικανοποιητικό για την «Ελιά», σημείωσε ότι αυτό που χρειάζεται μετά τις ευρωεκλογές είναι να ενώσουμε την χώρα. Δεν έχουμε στοιχειώδη συναίνεση. Το έθνος έχει διχαστεί σε λάθος βάση. «Το θέμα μας δεν είναι το μνημόνιο γιατί τελειώνει. Τώρα μπορούν να γίνουν επενδύσεις, να ανοίξουν θέσεις εργασίας, να δημιουργηθούν νέες βάσεις στην απασχόληση όχι μέσω ΟΑΕΔ και προσωρινή στήριξη ανέργων, αλλά να έχουμε θέσεις στην κτηνοτροφία, τον τουρισμό». 

Ο πήχης είναι η συνολική αίσθηση των εκλογών, πρόσθεσε ενώ υπογράμμισε ότι «χτες πήγαν να δημιουργήσουν την ψευδή αίσθηση ενός ρεύματος. Ελπίζω την επόμενη Κυριακή όλοι να είναι πιο επαγγελματίες με σεβασμό στους πολίτες και την αλήθεια».

Ο κ. Βενιζέλος ευχαρίστησε τους υποψηφίους που παρότι δεν είχαν το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ, αλλά έχουν στενούς δεσμούς με το κόμμα και εξέφρασε την πλήρη στηριξή του σε όσους πέρασαν στο β΄ γύρο.

Σχετικά με την Χρυσή Αυγή, τόνισε ότι δεν λειτούργησαν τα δημοκρατικά αντανακλαστικά της κοινωνίας και δεν δέχομαι το απλοικό επιχείρημα ότι έχουμε κρίση και έχουμε ανεργία και έτσι προκύπτει η άνοδος των φασιστικών δυνάμεων. 

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του ότι μετά τις ευρωεκλογές θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, διευκρίνισε ότι «ισχύουν όλα όσα έχω πει. Ο κ. Παπούλιας είναι εγγυητής της Δημοκρατίας και εμείς θέλουμε να ενώσουμε την χώρα».

Ο κ. Βενιζέλος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι «Μετά τις εκλογές του Μαίου του 2012 προτείναμε κυβέρνηση συνεργασίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ μας κατηγορεί, θυμίζει το… βρώμικο ’89 και θέλει να καταστρέψουμε τη χώρα. Θα ήθελα να δω τα λόγια του ΣΥΡΙΖΑ να σκάνε σα φούσκες για λόγους παιδαγωγικούς και ιστορικούς. Ωστόσο, για το καλό του λαού δεν θέλω να το ζήσουμε αυτό γιατί βγαίνουμε από την κρίση». 

Σχετικά με τις εσωτερικές κόντρες στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι στο κόμμα δεν υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα από ό,τι στα άλλα κόμματα, ενώ σχετικά με τον Γιώργο Παπανδρέου σχολίασε ότι πρόκειται για σημαντικό στέλεχος του Κινήματος και της «Ελιάς». 

«Η κυβέρνηση σύμφωνα με την πλειονότητα του ελληνικού λαού πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία» πρόσθεσε, ενώ κατέληξε ότι το έθνος πρέπει να συσπειρωθεί».


σχετικα αρθρα