current views are: 1

19 Μαΐου 2014
Δημοσίευση11:46

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι πολίτες έδωσαν μια πρώτη απάντηση, αν δεν κατάλαβαν θα καταλάβουν την Κυριακή»

“Ιστορική βραδιά” χαρακτήριζαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών. 

Δημοσίευση 11:46’
αρθρο-newpost

“Ιστορική βραδιά” χαρακτήριζαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών. 

Δείτε ΕΔΩ τη μοναδική εφαρμογή και το live blogging για έγκαιρη και άμεση ενημέρωση για όλα τα εκλογικά θέματα.

Γράφει ο Φαίδωνας Παλαιολόγος 

“Ιστορική βραδιά” χαρακτήριζαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών. Οι επιτυχίες της Ρένα Δούρου στην περιφέρεια Αττικής, η είσοδος του Γ. Σακελλαρίδη στο δεύτερο γύρο για το δήμο της Αθήνας και η παρουσία υποψηφίων του στις περιφέρειες Πελοποννήσου, Ηπείρου, Ιονίων νήσων και Στερεάς Ελλάδας, επιτρέπουν στην Κουμουνδούρου να αισιοδοξεί. Όχι γιατί ο στόχος επιτεύχθηκε ( το newpost είχε γράψει για το στόχο των πέντε περιφερειών), αλλά κυρίως γιατί όπως επισημαίνουν στελέχη του κόμματος ” δημιουργούμε ένα νέο τοπίο στο χώρο της αυτοδιοίκησης, αποκτούμε βάσεις στις τοπικές κοινωνίες και ανατρέπουμε ένα σκηνικό αντιγραφής του κεντρικού πολιτικού συστήματος”. 

Η επόμενη μέρα είναι εκείνη στην οποία επενδύει ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού η επόμενη Κυριακή θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως “η κρισιμότερη μάχη των μεταπολιτευτικών χρόνων”. Συνεργάτες του Α. Τσίπρα εκτιμούν ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει να πολώσει το πολιτικό κλίμα επαναφέροντας διχαστικά διλήμματα και ποντάροντας στο κλίμα φόβου που μπορεί να καλλιεργήσει με τα φιλικά της μίντια και τους Ευρωπαίους φίλους της. 

Στο ερώτημα αν η τακτική αυτή μπορεί να ανακόψει την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ στελέχη της Κουμουνδούρου απαντούν ότι ” οι πολίτες έδωσαν μια πρώτη απάντηση στην τακτική του Α.Σαμαρά αν αυτός δεν το κατάλαβε θα το καταλάβει την Κυριακή”, καθιστώντας σαφές ότι η μάχη των ευρωεκλογών θα είναι η αρχή του τέλους της κυβέρνησης. 

Από τους συνεργάτες του Α. Τσίπρα δεν διαφεύγει η “λεπτομέρεια”, ότι το πρόβλημα εξακολουθεί να το έχει η κυβέρνηση. Οι δύο “κυβερνητικοί εταίροι”, έχουν να αντιμετωπίσουν πρώτα το πρόβλημα της κυβερνητικής συνοχής αφου εκλεκτοί της Ν.Δ έμειναν “εκτός νυμφώνος” του δεύτερου γύρου, και ο Ευαγ. Βενιζέλος “κρύβεται” πίσω από ανεξάρτητες υποψηφιότητες προσπαθώντας να κρύψει την αυτοδιοικητική του ανυπαρξία. Υποστηρίζουν δε πως ” τα προβλήματα δεν μπορούν πλέον να κρυφτούν” και προβλέπουν πως “τα “όργανα” στο εσωτερικό των κομμάτων δεν θα αργήσουν να ηχήσουν”. 

Πλέον όλη η προσπάθεια της Κουμουνδούρου στρέφεται σε δύο κρίσιμους παράγοντες. Πρώτος εκείνος της αποχής, “οφείλουμε να κινητοποιήσουμε το σύνολο της κοινωνίας, ώστε οι πολίτες να πάνε μαζικά στην κάλπη” και ο δεύτερος ” να αυτοπροστατευθούμε απο τις παγίδες του συστήματος”. Ευθεία αναφορά σε στελέχη που φιλοξενούνται σε ραδιοτηλεοπτικά μέσα να αποφεύγουν τις ¨κακοτοπιές¨, αφου πλέον και το παραμικρό λάθος μπορεί να στοιχίσει. 

Εν κατακλείδι η 18η Μαϊου “είναι μόνο η αρχή” και η απάντηση σε όσους υποστήριζαν ότι ” οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα ήταν το Βατερλώ του ΣΥΡΙΖΑ”  λένε στελέχη του και επισημαίνουν με νόημα ” κάποιοι που συνήθως κρύβονται θα πρέπει να αναλάβουν το βάρος της αποτυχίας τους”. Ευθεία αναφορά στον Α. Σαμαρά και τον Ευαγ. Βενιζέλο…


σχετικα αρθρα