Δείτε ΕΔΩ τη μοναδική εφαρμογή και το live blogging για έγκαιρη και άμεση ενημέρωση για όλα τα εκλογικά θέματα.

Σημαντικό ποσοστό αποχής σημειώθηκε κατά τη χθεσινή εκλογική αναμέτρηση στην Πελοπόννησο, αφού η συμμετοχή στις κάλπες έφτασε το 59% και η περιοχή κατατάχθηκε στην τρίτη θέση εκείνων με το χαμηλότερο ποσοστό συμμετοχής σε όλη την επικράτεια.

Εξάλλου, στο νέο περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου, με την καταμέτρηση των ψήφων του πρώτου γύρου να μην έχει ολοκληρωθεί, φαίνεται πως θα εκπροσωπούνται πλέον και οι οκτώ συνδυασμοί, που συμμετείχαν στις περιφερειακές εκλογές.

Το νέο περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου θα είναι πολυφωνικό και για πρώτη φορά θα συμμετέχουν τόσες πολλές παρατάξεις, μεταξύ των οποίων για πρώτη φορά η «Ελληνική Αυγή» και η «ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Μοριά».

Με καταμετρημένες πλέον του 98% των ψήφων, η «Νέα Πελοπόννησος» του νυν περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη εκλέγει 11 περιφερειακούς συμβούλους. Ο συνδυασμός «Πελοπόννησος Πρώτα» του Οδυσσέα Βουδούρη και ο συνδυασμός «Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία - Πράξη Ανάπτυξης» του Γιώργου Δέδε θα εκπροσωπούνται από τέσσερις περιφερειακούς συμβούλους έκαστος. Ο συνδυασμός «Ελληνική Αυγή για την Πελοπόννησο» του Δημήτρη Δολτσινιάδη και η «Λαϊκή Συσπείρωση» υπό τον Νίκο Γόντικα θα έχουν από δύο συμβούλους στο περιφερειακό Συμβούλιο, ενώ εκλέγονται και οι επικεφαλής των υπόλοιπων συνδυασμών, «Πελοποννησιακή Ένωση» με τον Γιάννη Μανώλη, «ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Μοριά» με τον Παναγιώτη Κάτσαρη και «Πελοπόννησος Οικολογική» με την Δήμητρα Λυμπεροπούλου.

Τέλος, στον δεύτερο γύρο των εκλογών την προσεχή Κυριακή θα κατανεμηθούν μεταξύ των δύο πρώτων Πέτρου Τατούλη και Οδυσσέα Βουδούρη οι υπόλοιπες εναπομείνασες είκοσι πέντε έδρες στο περιφερειακό συμβούλιο.