Δείτε ΕΔΩ τη μοναδική εφαρμογή και το live blogging για έγκαιρη και άμεση ενημέρωση για όλα τα εκλογικά θέματα.

«Πιστεύω ότι ο κόσμος δεν έχει καταλάβει ότι με την ψήφο δεν παίζουμε. Θα ήταν ένα πολύ αρνητικό μήνυμα αν αυτή η χώρα, αυτή τη στιγμή, βγάλει από την κάλπη των ευρωεκλογών ενισχυμένη μία παράταξη βίας, που επαναφέρει κάποια φαντάσματα του παρελθόντος στην πολιτική σκηνή. Πρέπει να σκεφτούν πολύ σοβαρά οι πολίτες ότι δεν δίνουμε λάθος μηνύματα στην Ευρώπη και στα παιδιά μας».

Με αυτό τον τρόπο σχολίασε ο επικεφαλής του «Ποταμιού» Σταύρος Θεοδωράκης την αύξηση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής, την οποία χαρακτήρισε ως «ένα φάντασμα του παρελθόντος».

Μιλώντας σε σημερινή διακαναλική συνέντευξη, ανακοίνωσε ότι από σήμερα αλλάζει το πρόγραμμά του και αρχίζει περιοδεία σε αυτές τις περιοχές όπου έχουν καταγραφεί υψηλά ποσοστά της ΧΑ, για να καταλάβει «γιατί αυτοί οι άνθρωποι νοιώθουν αποκλεισμένοι από το σύστημα και σπρώχνονται σε αυτές τις ακραίες λύσεις».

«Ελπίζω», είπε, «να βρω κάποιες απαντήσεις και σαν πολίτης και σαν πολιτικός. Έχει μεγάλη σημασία το "Ποτάμι" να είναι τρίτο κόμμα την επόμενη Κυριακή. Αυτή η χώρα πρέπει να βρει μία διέξοδο μέσα από συνεργασίες. Πρέπει, λοιπόν, να σκεφτούν σοβαρά οι άνθρωποι που πάνε στη κάλπη ότι το Ποτάμι είναι η λύση για να υπάρχει ριζική αλλαγή του πολιτικού συστήματος, αλλά με τη χώρα όρθια».