Δείτε ΕΔΩ τη μοναδική εφαρμογή και το live blogging για έγκαιρη και άμεση ενημέρωση για όλα τα εκλογικά θέματα.

Θετικά αποτιμά το ΚΚΕ τις επιδόσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις αυτοδιοικητικές εκλογές, καλώντας τον λαό την επόμενη Κυριακή «να ενισχύσει αυτή τη θετική τάση και να ενισχύσει αποφασιστικά το κόμμα στις ευρωεκλογές».

Όπως σημειώνει η Κεντρική Επιτροπή σε κάλεσμά της, οι ευρωεκλογές αποτελούν σημαντική πολιτική μάχη για το μέλλον του λαού και της χώρας μας.

«Απευθυνόμαστε σε όσους έκαναν αποχή και τους καλούμε να το ξανασκεφτούν. Την ερχόμενη Κυριακή συμμετέχοντας στις εκλογές έχουν τη δυνατότητα, με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές και της Λαϊκής Συσπείρωσης στους δήμους που είναι στο β’ γύρο, να στείλουν με ενεργητικό θετικό τρόπο μήνυμα καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων, της ΕΕ, των αυταπατών και των ψεύτικων ελπίδων των κομμάτων του ευρωμονόδρομου» αναφέρει μεταξύ άλλων.

Στους δήμους και τις περιφέρειες που η Λαϊκή Συσπείρωση δεν συμμετέχει στο β’ γύρο, καλεί τον λαό και όσους στήριξαν τους συνδυασμούς της «να κρίνουν και να σταθούν με κριτήριο την καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, των κομμάτων του ευρωμονόδρομου και των υποψηφίων τους, και εκεί που αυτοί οι συνδυασμοί εμφανίζονται με επίσημη στήριξη από τα κόμματα αυτά, και εκεί που εμφανίζονται ως "ανεξάρτητοι – υπερκομματικοί"».

Όπως σημειώνεται στο κάλεσμα, Ο λαός πρέπει να δείξει «ότι επιλέγει έστω ένα μικρό εκλογικό βήμα απεγκλωβισμού από όλα τα κόμματα που στηρίζουν την εξουσία των μονοπωλίων και τα δεσμά της ΕΕ».

Τονίζεται μάλιστα πως «η καταδίκη της αντιλαϊκής συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ δεν κρίνεται μόνο με τη μη ψήφιση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, αλλά και με την απόρριψη της λογικής του "μικρότερου κακού" στο β’ γύρο και στις ευρωεκλογές».

«Ο λαός δεν μπορεί να σύρεται στις κάλπες με βάση αποπροσανατολιστικά διλήμματα, εκβιασμούς, την τρομοκρατία και λόγω εκλογικού νόμου για τους δύο γύρους, ο οποίος πρέπει να καταργηθεί» προστίθεται.