Δείτε ΕΔΩ τη μοναδική εφαρμογή και το live blogging για έγκαιρη και άμεση ενημέρωση για όλα τα εκλογικά θέματα.

Τα έργα της επέκτασης του μετρό προς Πειραιά επισκέφθηκε, σήμερα, ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, συνοδευόμενος από τον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωστή Χατζηδάκη, και συγκεκριμένα το φρέαρ εκκίνησης του ΤΒΜ (Μετροπόντικα) στην Αγ. Βαρβάρα και το εργοτάξιο του μετρό στην Πλ. Ελευθερίας, στον Κορυδαλλό.

Τον κ. Γιουνκερ και το επιτελείο του υποδέχθηκαν στο εργοτάξιο ο γγ Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Αττικό Μετρό Χρήστος Τσίτουρας, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τα έργα που εκτελεί η εταιρεία και ειδικότερα για την επέκταση του μετρό προς Πειραιά.

Η κατασκευή της επέκτασης αυτής ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2012 και αποτελεί το μεγαλύτερο συγκοινωνιακό έργο που υλοποιείται σήμερα στην πρωτεύουσα. Πρόκειται για επέκταση 7,6 χλμ. με 6 νέους σταθμούς, σε περιοχές που έχουν ιδιαίτερη ανάγκη τη συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση από τα μέσα σταθερής τροχιάς. Με την ολοκλήρωση της επέκτασης προς Πειραιά αναμένεται να εξυπηρετούνται ημερησίως περισσότεροι από 130.000 πολίτες. Το συνολικό κόστος του έργου ανέρχεται σε 730 εκατ. ευρώ, και τη βασική σύμβαση κατασκευής του έχει αναλάβει κοινοπραξία ελληνικών και ευρωπαϊκών εταιρειών. Το έργο αναμένεται να παραδοθεί στο επιβατικό κοινό το 2017 και η πρόοδός του εξελίσσεται ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ή καθυστερήσεις μέχρι σήμερα, ενώ ολοκληρώθηκαν και οι αρχαιολογικές έρευνες στην περιοχή των εργοταξίων.

Με την ολοκλήρωση του έργου, στον σταθμό Πειραιά προβλέπεται να δημιουργηθεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό συγκοινωνιακό κέντρο, συνενώνοντας λειτουργικά δυο γραμμές μετρό (γραμμές 1 και 3), το λιμάνι, τον προαστιακό σιδηρόδρομο και το τραμ, διευκολύνοντας έτσι τις μετεπιβιβάσεις μεταξύ όλων των μέσων μεταφοράς. Επιπλέον, η σύνδεση που θα προκύψει μεταξύ του λιμανιού του Πειραιά και του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», μέσω της γραμμής 3 του μετρό, θα προσδώσει ιδιαίτερα αναπτυξιακά οφέλη, τόσο για την ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, όσο και για την εθνική οικονομία γενικότερα.