Δείτε ΕΔΩ τη μοναδική εφαρμογή και το live blogging για έγκαιρη και άμεση ενημέρωση για όλα τα εκλογικά θέματα.

Πρόωρες εκλογές, Σεπτέμβριο με Οκτώβριο, προβλέπει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης εκτιμώντας παράλληλα ότι η λήψη νέων μέτρων από την κυβέρνηση θα οδηγήσει σε πολιτικές εξελίξεις.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Κουβέλης δήλωσε ότι αν είναι πολύ μεγάλη η διαφορά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές θα τροφοδοτήσει εξελίξεις, καθώς θα υπάρχει η ατμόσφαιρα ότι η κυβέρνηση δεν έχει νομιμοποίηση και πρέπει να πάμε σε εκλογές.

«Το κλίμα πόλωσης αδικεί την ελληνική κοινωνία και τους έλληνες» τόνισε, ενώ σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του α’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών για τη ΔΗΜΑΡ, ανέφερε ότι παρότι υπήρχαν κάποια λάθη, είχε καλή παρουσία σε σειρά περιφερειών όπως η Δυτική Ελλάδα, η Κεντρική Μακεδονία και η Ήπειρος με ψηφοδέλτια που υποστήριζε αποκλειστικά η Αγίου Κωνσταντίνου.

Για το ενδεχόμενο νέας κυβερνητικής συνεργασίας με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επανέλαβε ότι οι κυβερνητικές συνεργασίες πρέπει αφενός να εξασφαλίζουν προοδευτικό περιεχόμενο που να αποτυπώνεται σε μια προγραμματική συμφωνία, αφετέρου ο σεβασμός στην προγραμματική συμφωνία. «Η προγραμματική συμφωνία είχε παρά πολλά προοδευτικά στοιχεία που προσεβλήθησαν δεν επιθυμώ να παρέχω δημοκρατικό άλλοθι για όσους δεν σέβονται τη συμφωνία» σημείωσε για τη συγκυβέρνηση.

Προέβλεψε δε ότι η ΔΗΜΑΡ θα είναι παρούσα και ενισχυμένη μετά τις ευρωεκλογές και ότι στις δημοσκοπήσεις είναι το πρώτο ή το δεύτερο δημοφιλέστερο κόμμα. Ο κ. Κουβέλης μάλιστα σημείωσε ότι η άποψη ότι το κόμμα του πρέπει να βάλει τον πήχη μόλις στον 1 ευρωβουλευτή είναι «βαρύτατα μειοψηφούσα».

«Θα είμαστε παρόντες στην ευρωβουλή, δώστε μας δύναμη για να δίνουμε λύσεις» ανέφερε απευθυνόμενος στον κόσμο.

Πρόσθεσε δε, ότι «δεχθήκαμε επιθέσεις επειδή δεν μπήκαμε στην Ελιά», προσθέτοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ με τη σημερινή του έκφραση είναι παρακολούθημα και προσάρτημα της κυβερνητικής πολιτικής.

Για την ένταξη που υπήρξε στο ΠΑΣΟΚ σε σχέση με την παρουσία του Γιώργου Παπανδρέου στην παρουσίαση του βιβλίου της Μαριλένας Κοππά μαζί με τον ίδιο, ανέφερε ότι «ήταν μια βιβιλιοπαρουσίαση, τίποτε λιγότερο τίποτε περισσότερο από αυτό... τα προβλήματα είναι δικά τους, τίποτε πέραν αυτού».