Δείτε ΕΔΩ τη μοναδική εφαρμογή και το live blogging για έγκαιρη και άμεση ενημέρωση για όλα τα εκλογικά θέματα. 

Γράφει ο Ορέστης Αποστολόπουλος 

Μπορεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος να δήλωσε ικανοποιημένος από την παρουσία στις αυτοδιοικητικές εκλογές στελεχών τα οποία προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ ωστόσο πολλά στελέχη, θεωρούν πως τα μαντάτα δεν είναι και τόσο καλά. 

Για την ακρίβεια αυτό ακριβώς ετοιμάζονται να χρεώσουν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Ότι δηλαδή ενώ το ΠΑΣΟΚ υπάρχει σε πολλές περιφέρειες σε όλη τη χώρα, σε κεντρικό επίπεδο είναι σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση. 

Πολλά στελέχη αρνούνται τις προσκλήσεις που γίνονται για να παραβρεθούν σε πάνελ τηλεοπτικών σταθμών για το βράδυ των ευρωεκλογών. 

Περιμένουν να δουν ποιος θα κάνει την πρώτη κίνηση για να αμφισβητήσει τον κο Βενιζέλο . Φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό το Γιάννη. Προετοιμάζουν όλοι την στρατηγική τους για να αντιμετωπίσουν όχι μόνο τον κύριο Βενιζέλο αλλά και ο ένας τον άλλον. 

Όμως, λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, λένε πολλοί που στην παρούσα φάση είναι ο κος Βενιζέλος. 

Ο κος Βενιζέλος που θεωρεί πως η στρατηγική του διλήμματος πέτυχε θα βγει στην αντεπίθεση και άνθρωποι που τον γνωρίζουν καλά, υποστηρίζουν πως αν τα αποτελέσματα είναι σχετικά καλά τότε θα βγει με τέτοιο τρόπο στην αντεπίθεση που δε θα αφήσει περιθώρια εσωκομματικών αμφισβητήσεων. Αν πάλι τα αποτελέσματα είναι μη διαχειρίσιμα τότε και πάλι θα βγει στην αντεπίθεση κατηγορώντας στελέχη του ΠΑΣΟΚ για υπονόμευση του αγώνα της «Ελιάς». 

Πάντως όπως φαίνεται όλοι θα μετρηθούν κυρίως από τα αποτελέσματα που κατέγραψαν στους νομούς που είχαν «χρεωθεί» να παρακολουθούν.