Δείτε ΕΔΩ τη μοναδική εφαρμογή και το live blogging για έγκαιρη και άμεση ενημέρωση για όλα τα εκλογικά θέματα.

«Η Ελλάδα που βγαίνει από την κρίση, και διεκδικεί ένα καλύτερο, βιώσιμο μέλλον στηριζόμενη στις δικές της δυνάμεις, πρέπει να έχει ισχυρή παρουσία και ηχηρό λόγο στην Ευρώπη», αναφέρει μεταξύ άλλων για την υποψηφιότητά του ο Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ επισημαίνει πως η Νέα Δημοκρατία είναι η κατεξοχήν ευρωπαϊκή παράταξη του τόπου μας και η παράταξη που πήρε διαχρονικά τις μεγάλες εθνικές πρωτοβουλίες, και συνέδεσε τη διαδρομή της πατρίδας μας με την κοινή διαδρομή των υπόλοιπων ευρωπαϊκών λαών.

Όπως υπογραμμίζει «σήμερα, καλούμαστε και πάλι να δώσουμε νικηφόρα μια τέτοια σημαντική μάχη, προκειμένου να μην πάνε χαμένες οι θυσίες της ελληνικής κοινωνίας και με στόχο την διατήρηση της σταθερής πορείας της χώρας μας και της Ευρώπης προς ένα καλύτερο μέλλον».

Ο Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα, τον Ιούλιο του 1967, και μεγάλωσε στο Χαλάνδρι. Είναι το 4ο από τα 5 παιδιά του δικηγόρου, τέως προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στην Α΄ περιφέρεια της Αθήνας, Επαμεινώνδα Ζαφειρόπουλου και της συζύγου του, Ίριδας Ζαφειροπούλου-Σπινθουράκη. Σπούδασε νομικά στη Νομική Σχολή Αθηνών και μιλάει 2 ξένες γλώσσες (Αγγλικά, Ιταλικά). Είναι παντρεμένος και έχει 2 παιδιά.

Το 1994, ο Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος έθεσε υποψηφιότητα για δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου, και εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης, από όλες τις παρατάξεις. Την πρωτιά αυτή τη διατήρησε σε όλες τις επερχόμενες αναμετρήσεις, μέχρι και το 2002, οπότε και εξελέγη Δήμαρχος Χαλανδρίου, ενώ το 2006 επανεξελέγη Δήμαρχος Χαλανδρίου από την πρώτη Κυριακή με ποσοστό, περίπου, 47%.

Διετέλεσε πρόεδρος της Αναπτυξιακής Διαδημοτικής Επιχείρησης ΠΕΤΑ, κύριοι μέτοχοι της οποίας είναι η ΚΕΔΕ και η ΕΝΠΕ. Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΚΕ από το 2004 έως το 2011, ενώ από το 2006 έως το 2011 ήταν μέλος στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΕΔΚΕ.

Στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές εξελέγη Περιφερειακός Σύμβουλος του Βόρειου τομέα της Περιφέρειας Αττικής και Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής. Από το 2011 έχει εκλεγεί μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ) και είναι τακτικό μέλος των επιτροπών Θεσμών και Ανάπτυξης της ΕΝΠΕ.

Από τον Ιούνιο του 2007, είναι μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Επιτροπή των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕτΠ), συμμετέχοντας στις επιτροπές: Συνταγματικών Υποθέσεων και Ευρωπαϊκής Διακυβέρνησης (CONST), Περιβάλλοντος - Κλιματικής Αλλαγής και Ενέργειας (ENVE), και Πολιτισμού και Παιδείας (EDUC).

Διετέλεσε ως τακτικό μέλος του Προεδρείου της Επιτροπής των Περιφερειών, είναι μέλος της ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (EPP) της ΕτΠ και μέλος του προεδρείου του, ενώ διετέλεσε μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων ELISAN και είναι μέλος της Ευρω-Μεσογειακής διάσκεψης Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών (ARLEM) ως εκπρόσωπος του EPP (Ευρωπαϊκό Λαϊκό κόμμα). Έχει καταθέσει και έχει συνυπογράψει δεκάδες τροπολογίες υποστηρίζοντας αιτήματα της αυτοδιοίκησης και θέματα εθνικού ενδιαφέροντος. Τον Ιανουάριο του 2013 ήταν ο βασικός εισηγητής της γνωμοδότησης για τον Ευρωπαϊκό Χώρο Έρευνας, η οποία υιοθετήθηκε ομόφωνα από την ολομέλεια της ΕτΠ.

Την περίοδο 2004-2009 συμμετείχε στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ.

Από το 1998, σε συνεργασία με τον αδελφό του Γιώργο, δημιούργησαν μία από τις πρώτες εταιρίες Ηλεκτρονικής Αποδελτίωσης Αποκομμάτων Τύπου και παροχής υπηρεσιών μέσω διαδικτύου, την «ZPM».