Την ανησυχία του για το μέλλον της Ελλάδος εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος στην εκδήλωση που έγινε στο Μουσείο Αντιδικτατορικού Αγώνα «Αντιτορπιλικό Βέλος» στη Μαρίνα του Φλοίσβου, για τον εορτασμό της επετείου του Κινήματος του Ναυτικού το Μάιο του 1973. Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, που εκπροσώπησε την κυβέρνηση, υπογράμμισε με νόημα στην ομιλία του ότι: «καμία Δημοκρατία δεν μπορεί να λειτουργήσει και να πάει μπροστά, χωρίς οικονομική ανάπτυξη, κοινωνική καταξίωση και δικαιοσύνη, χωρίς Ένοπλες Δυνάμεις δυνατές και αποτελεσματικές, με πίστη στο Σύνταγμα και την πατρίδα.

Και αυτό είναι το βαθύτερο μήνυμα της σημερινής Επετείου» ,σημείωσε στο χαιρετισμό του κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που παρών ήταν ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Ευάγγελος Μεϊμαράκης, μέλη του Κοινοβουλίου, καθώς και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ο κ. Αβραμόπουλος αφού επεσήμανε πως «το Κίνημα του Ναυτικού και η Ανταρσία του «ΒΕΛΟΣ» και μάλιστα στα πλαίσια συμμαχικής άσκησης, έπληξε καίρια το δικτατορικό καθεστώς» υποστήριξε ότι: « όσο και εάν φαίνεται οξύμωρο, πρώτο θύμα των Πραξικοπηματιών ήταν οι ίδιες οι Ένοπλες Δυνάμεις. Οι νομιμόφρονες Αξιωματικοί να είναι τα πρώτα θύματα εκκαθαρίσεων, και η πειθαρχία στην Ιεραρχία να καταρρακώνεται από μια μειοψηφική ομάδα που στην κυριολεξία εγκατάστησε κατοχικό καθεστώς στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η απόφαση του Νίκου Παππά να σηκώσει την Σημαία της Αντιδικτατορικής Εξέγερσης , διέψευσε, των Πραξικοπηματιών ότι στηρίζονταν από τις Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και την κινδυνολογική προπαγάνδα τους που ταύτιζε την παραμονή της χώρας στην Δύση με τη διασφάλιση της παραμονής τους στην εξουσία».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε τέλος ότι: «στη δύσκολη συγκυρία που περνάμε πολλά μπορούν να εκτεθούν σε κινδύνους. Σίγουρα όμως δεν μπορεί να εκτεθεί σε κανέναν κίνδυνο η ακεραιότητα, η ασφάλεια και η ανεξαρτησία της χώρας, αλλά και η ίδια η Δημοκρατία. Διότι οι εγγυητές της, είναι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις για τις οποίες πρέπει όλοι οι Έλληνες να αισθανόμαστε και υπερήφανοι και ασφαλείς».

Γ. Κοκ.