current views are: 1

20 Μαΐου 2014
Δημοσίευση13:40

«Ποτάμι»: Αντιδράσεις εντός και εκτός τειχών για την πρώτη της… φορά (Βίντεο)

Αντιδράσεις προκάλεσαν τα προεκλογικά σποτ κατά της αποχής πστο κόμμα Το «Ποτάμι». 

Δημοσίευση 13:40’
αρθρο-newpost

Αντιδράσεις προκάλεσαν τα προεκλογικά σποτ κατά της αποχής πστο κόμμα Το «Ποτάμι». 

Δείτε ΕΔΩ τη μοναδική εφαρμογή και το live blogging για έγκαιρη και άμεση ενημέρωση για όλα τα εκλογικά θέματα.

Αντιδράσεις προκάλεσαν τα προεκλογικά σποτ κατά της αποχής στο κόμμα «Το Ποτάμι». 

Είναι τα δύο βίντεο, σκηνοθεσίας Πάνου Κοκκινόπουλου.

Στο πρώτο εμφανίζεται μία νεαρή κοπέλα να λέει ότι είναι η πρώτη της φορά, γιατί μέχρι σήμερα δεν είχε εμπιστοσύνη σε κανέναν, κι ότι η πρώτη φορά είναι πολύ σημαντική, καθώς από κορίτσι θα γίνει γυναίκα.

 
Στο δεύτερο βίντεο μια μεγαλύτερησε ηλικία γυναίκα να δηλώνει ότι δεν είναι η πρώτη της φορά αλλά έχει πολύ καιρό να το κάνει γιατί τους… βαρέθηκε όλους αυτούς τους τύπους.
 

Σε σχόλιό του στο κοινωνικό δίκτυο Twitter ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης σημείωσε ότι «τα βίντεο του Ποταμιού, με τίτλο «για πρώτη φορά», είναι χυδαία και προσβλητικά για τις γυναίκες. Ο Στ. Θεοδωράκης οφείλει να τα αποσύρει. Αμέσως». 

Επίσης, οι Νέοι και Νέες του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν «προσβλητικό και χυδαίο το ότι οι γυναίκες παρουσιάζονται να μιλούν για την πολιτική μόνο μέσα από σεξουαλικές αναφορές. Αν ο κύριος Θεοδωράκης κομίζει μαζί του εκτός από την σχέση του με το βαθύ κράτος του Μπόμπολα και την ηθική και αισθητική του Μπερλουσκονισμού, ας έχει υπόψη του ότι θα βρει μπροστά του όχι μόνο εμάς αλλά κυρίως τους προοδευτικούς ανθρώπους αυτής της χώρας».

«Οι γυναίκες για άλλη μια φορά χρησιμοποιούνται βάναυσα για να πουλήσουν ένα προϊόν» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο τομέας Ισότητας της ΔΗΜΑΡ. «Τα διαφημιστικά σποτ με αντικείμενο τις γυναίκες είναι μια ακραία εκδοχή σεξισμού» σημειώνει και τονίζει ότι «Στην Ευρώπη που θέλουν να μας εκπροσωπήσουν, η δυσφήμιση αυτή των γυναικών θα είχε σοβαρές συνέπειες για τους δημιουργούς της».
 
Την σφοδρή αντίθεσή τους με την καμπάνια αυτή έχουν ήδη εκφράσει δημοσίως και οι υποψήφριοι  με το «Ποτάμι» Π. Βαλλιάνος, και Β. Κιντή.


 
Την ίδια ώρα, οι συνεργάτες του Σταύρου Θεοδωράκη στο «Ποτάμι» αναφέρουν ότι τα συγκεκριμένα βίντεο δημιουργήθηκαν από την ομάδα των social media του κόμματος, ότι θα υπάρξουν και νέα βίντεο καθώς, και ότι κάποιος θα πρέπει να τα δει συνολικά.


σχετικα αρθρα