Δείτε ΕΔΩ τη μοναδική εφαρμογή και το live blogging για έγκαιρη και άμεση ενημέρωση για όλα τα εκλογικά θέματα.

Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος 

Πού θα στηριχθεί η στρατηγική της ΝΔ και της κυβέρνησης λίγα εικοσιτετράωρα πριν την κάλπη των ευρωεκλογών; Αυτό το ερώτημα κυριαρχεί αφού τελικά μετά από συσκέψεις και αντιφατικές εισηγήσεις  προκρίνεται σε πρώτη φάση ο Αντώνης Σαμαράς να μην θα θέσει σκληρότερα διλήμματα που θα οδηγούν μέχρι και σε πρόωρες εκλογές. Μετά το αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής κατάλαβαν  ότι δεν μπορεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός να θέσει σε περιπέτειες την χώρα , όταν τόσο καιρό κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι αυτό επιθυμεί.

Αυτό είναι και το μοναδικό δίλημμα που θέτει ο κ Σαμαράς και για τον επόμενο γύρο των δημοτικών εκλογών και των ευρωεκλογών. Το δίλημμα σταθερότητα ή πολιτική αστάθεια και πολιτική ανωμαλία που σύμφωνα με τα κυβερνητικά στελέχη πρεσβεύει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ότι την Κυριακή έγινε το πρώτο βήμα και την επόμενη θα γίνει και το επόμενο που θα είναι και καθοριστικό. Και πιστεύουν ότι οι πολίτες θα δώσουν οριστική απάντηση ότι επιθυμούν πολιτική σταθερότητα, επιθυμούν συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, σταθεροποίηση της οικονομίας και ανάπτυξη.

Την ίδια ώρα τα στελέχη της ΝΔ θα προσπαθήσουν να αποδημήσουν πλήρως τον ΣΥΡΙΖΑ. Βασικό επιχείρημα σε αυτήν τη προσπάθεια θα είναι το γεγονός ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέγραψε μηδενική δυναμική σε όλες τις περιφέρειες εκτός της Αττικής και επίσης μηδενική δυναμική στους περισσότερους δήμους εκτός της Αθήνας.

Και θα προτάξουν το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται μόνο στις επιτυχίες του Λεκανοπεδίου αλλά σε καμία αποτυχία στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Για τον δήμο της Αθήνας και για την περιφέρεια της Αττικής τα στελέχη της Συγγρού θα αναπτύξουν την ρητορική ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε μόνο το παιχνίδι των εντυπώσεων και όχι της ουσίας. Και αυτό γιατί στον επόμενο γύρο θα χαθούν τόσο ο δήμος όσο και η περιφέρεια.

Στον δήμο, μετά και την επίσημη τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου να στηριχτεί ο Γιώργος Καμίνης, θεωρούν ότι ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης δεν έχει καμία τύχη, ενώ το ίδιο πιστεύουν και για την περιφέρεια ιδιαίτερα μετά την δήλωση στήριξης προς το πρόσωπο του κυρίου Σγουρού από τον Γιώργο Κουμουτσάκο.