Δείτε ΕΔΩ τη μοναδική εφαρμογή και το live blogging για έγκαιρη και άμεση ενημέρωση για όλα τα εκλογικά θέματα.

Γράφει ο Πάνος Σιδέρης

Περίπου βέβαιοι για την πανωλεθρία του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές, ετοιμάζονται για την επόμενη μέρα και τουλάχιστον τρία στελέχη εργάζονται αυτή τη στιγμή πάνω σε σενάρια για το πώς θα κάνουν στην άκρη τον Βαγγέλη Βενιζέλο.

Για «ντου» στο εναπομείναν κόμμα όμως, ετοιμάζονται και ομάδες πρώην συνεργατών του Γιώργου Παπανδρέου. Μία ομάδα μάλιστα που αποτελείται από τριαντάρηδες και σαραντάρηδες, άγνωστους στο ευρύ κοινό, αλλά γνωστούς στον μικρόκοσμο του ΠΑΣΟΚ, η οποία έχει ονομαστεί «Αλφαβήτα»,  έχει ετοιμάσει ήδη λογότυπο (#αβ) , σύνθημα (“Από την αρχή, όχι από το μηδέν” ) και το πρώτο σποτάκι στο YouTube.

Το αν τελικά θα αποφασίσουν να κάνουν το βήμα μπροστά, μένει να το δούμε. Είναι ωστόσο γεγονός, ότι τις τελευταίες μέρες προετοιμάζονται εντατικά με σκοπό να το κάνουν. Γιατί όπως λένε «στις δημοκρατικές κοινωνίες σωτήρες δεν υπάρχουν. Τις λύσεις τις δίνουν οι πολίτες και είναι πολιτικές».

Στο κείμενο που έχουν αναρτήσει στην ιστοσελίδα τους στο Facebook αναφέρουν επίσης ότι: «… η πολιτική που παράγει λύσεις δεν πέφτει με αλεξίπτωτα. Έχει και παρελθόν και μέλλον. Έχει ρίζες στην κοινωνία, στην οποία λογοδοτεί και από την οποία ανατροφοδοτείται. Έχει αξίες, ξεκάθαρο ιδεολογικό προσανατολισμό, έχει συγκεκριμένες δεσμεύσεις, σαφείς διαφανείς διαδικασίες και συγκεκριμένους θεσμικούς φορείς».

«…Όλα πρέπει να τα ξαναφτιάξουμε. Από την αρχή. Όχι από το μηδέν».

«Διεκδικούμε ενεργό ρόλο στο δημόσιο πολιτικό λόγο και χώρο. Με παρέμβαση και δράση. Είμαστε πολιτικοποιημένοι, καθόλου άφθαρτοι και όχι απαραίτητα νέοι. Ζούμε το πρόβλημα και γι΄ αυτό αποφασίσαμε να γίνουμε συμμέτοχοι και στη λύση. Με το παράδειγμά μας. Με συνεχή διαβούλευση, παραγωγή θέσεων, πραγματοποίηση δράσεων. Με απαρέγκλιτη προσήλωση στις αρχές μας και στη δύναμη των καταγεγραμμένων κανόνων και διαρκώς βελτιούμενων συμμετοχικών διαδικασιών. 

Από αυτές θα προκύψουν και τα πρόσωπα και οι δομές. Από την αρχή. Όχι από το μηδέν.

Το #αβ είναι μία πολιτική συλλογικότητα που ξεκινάει από τους πολίτες και κατευθύνεται προς τους θεσμούς. Το #αβ επιθυμεί να παρέχει μία νέα οπτική στον τρόπο λειτουργίας των πολιτικών σχηματισμών και να πειραματίζεται συνεχώς ως συλλογικότητα, όχι σε κενό αέρος αλλά με συνεχή τριβή με τη δοκιμή και την πράξη.

Γιατί, τελικά,  διακύβευμα είναι η συμμετοχοποίηση. Για την επαναθεμελίωση των αρχών της δημοκρατίας και για την μετουσίωσή τους σε θεσμούς και διαδικασίες που παράγουν λύσεις.

Από την αρχή. Όχι από το μηδέν».
https://www.facebook.com/alphabeta.gr