Δείτε ΕΔΩ τη μοναδική εφαρμογή και το live blogging για έγκαιρη και άμεση ενημέρωση για όλα τα εκλογικά θέματα.
 

Θεσσαλονίκη δεν αντέχει ακόμη πέντε χαμένα χρόνια", δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος άσκησε κριτική στον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, λέγοντας ότι "απέτυχε" να διατηρήσει την πόλη καθαρή και σε ευταξία.

Ενόψει της αναμέτρησης του δευτέρου γύρου ο κ. Καλαφάτης περπάτησε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, συνομίλησε με πολίτες και υπογράμμισε:

"Η πόλη το τελευταίο διάστημα, ακόμη και σήμερα είναι βρώμικη. Μπορεί να μην αρέσει στον κύριο Μπουτάρη, αλλά αυτό είναι το πρώτο που απασχολεί τους δημότες και σε αυτό απέτυχε. Από αυτό κρίνεται κάθε δήμαρχος, σε κάθε πόλη. Οι Θεσσαλονικείς καλούνται την Κυριακή να διαλέξουν ποιος μπορεί να κάνει καλύτερα τη δουλειά του δημάρχου. Ποιος θέλουν να ασχολείται με τα καθημερινά τους προβλήματα τα επόμενα πέντε χρόνια. Καλώ όλους να μάθουν τις προτάσεις μας, να μας αξιολογήσουν. Να κρίνουν ποιος είναι αξιόπιστος, ποιος υποσχέθηκε τι και τι έπραξε, ποιος μπορεί να εφαρμόσει όσα υπόσχεται. Και παρακαλώ ιδιαιτέρως όσους απείχαν την πρώτη Κυριακή, να συμμετέχουν και να ψηφίσουν. Γιατί η επιλογή που όλοι μαζί θα κάνουμε την Κυριακή για τη Θεσσαλονίκη, θα μας ακολουθεί για τα επόμενα πέντε χρόνια στην καθημερινότητά μας. Θα καθορίσει ποιος επιθυμούμε να επιλύει τα προβλήματα της πόλης, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε έξω από την πόρτα του σπιτιού μας κάθε μέρα. Οφείλουμε να συνεχίσουμε να πείθουμε για τις προτάσεις μας, αλλά κυρίως οφείλουμε να συνθέσουμε τις δυνάμεις εκείνες που πιστεύουν ότι η Θεσσαλονίκη δεν αντέχει ακόμη πέντε χαμένα χρόνια".