current views are: 1

20 Μαΐου 2014
Δημοσίευση16:11

Σαμαράς: Εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο με 770.000 θέσεις εργασίας

«Βγαίνουμε από την εποχή των μνημονίων, και προχωράμε στο επόμενο βήμα, στην ανάπτυξη, χτίζουμε τη Νέα Ελλάδα» τόνισε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς παρουσιάζοντας το νέο Εθνικό Αναπτυξιακό Σχέδιο στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη.

 

Δημοσίευση 16:11’
αρθρο-newpost

«Βγαίνουμε από την εποχή των μνημονίων, και προχωράμε στο επόμενο βήμα, στην ανάπτυξη, χτίζουμε τη Νέα Ελλάδα» τόνισε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς παρουσιάζοντας το νέο Εθνικό Αναπτυξιακό Σχέδιο στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη.

 

Δείτε ΕΔΩ τη μοναδική εφαρμογή και το live blogging για έγκαιρη και άμεση ενημέρωση για όλα τα εκλογικά θέματα.

«Βγαίνουμε από την εποχή των μνημονίων, και προχωράμε στο επόμενο βήμα, στην ανάπτυξη, χτίζουμε τη Νέα Ελλάδα» τόνισε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς παρουσιάζοντας το νέο Εθνικό Αναπτυξιακό Σχέδιο στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη.

«Πετύχαμε τη μεγαλύτερη μείωση ελλειμμάτων που έγινε ποτέ στο μικρότερο χρόνο» τόνισε ο κ. Σαμαράς επισημαίνοντας ότι «βγαίνουμε από την εποχή των μνημονίων, κάτι που δυο χρόνια πριν φαινόταν απίστευτο».

«Θεμελιώνουμε μια νέα Ελλάδα και πίσω δεν κάνουμε, υιοθετούμε για πρώτη φορά σύγχρονο ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο» υπογράμμισε. Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «θα επιστρέψουμε στα, προ κρίσης, επίπεδα ευημερίας, αλλά χωρίς τα λάθη του παρελθόντος».

Παράλληλα είπε ότι αποτελούν παράδειγμα για την Ελλάδα, χώρες όπως η Φινλανδία και το Ισραήλ, ενώ τόνισε ότι «υπάρχουν τομείς που η Ελλάδα πλεονεκτεί έναντι των υπόλοιπων χωρών». «Πρέπει να βγούμε από τη μιζέρια και να ανοίξουμε τους ορίζοντες μας. Πρέπει να κάνουμε τα αυτονόητα» είπε.

Ο Αντ. Σαμαράς τόνισε ότι «από έδω και στο εξής η κατάσταση συνέχεια θα βελτιώνεται για όλους τους Έλληνες» σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα έως το 2020 θα έχει επιστρέψει σε επίπεδα ευημερίας προ-κρίσης».

«Δεν θα υπάρξει ούτε νέο μνημόνιο, ούτε νέα μέτρα λιτότητας. Μας το ζήτησαν και το αρνηθήκαμε. Αποδείξαμε ότι δεν το χρειαζόμασταν. Τα φορολογικά βάρη σταδιακά θα μειώνονται» ανέφερε ο κ. Σαμαράς. 

O πρωθυπουργός είπε ότι τα έσοδα του τουρισμού μπορούν να φτάσουν στα 16,5 δισ. ευρώ ετησίως, στα 13,5 δισ. τα οφέλη της μεταποίησης και των αγροτικών προϊόντων, έως 9,5 δισ. ευρώ τα οφέλη από την ενέργεια και 2 δισ. από την καινοτόμα τεχνολογία» τονίζοντας ότι «η Ελλάδα το 2020 θα έχει ανακτήσει 54,4 δισ. ευρώ». Σημείωσε επίσης ότι τα έσοδα του κράτους από τα ενεργειακά αποθέματα σε βάθος 30ετίας μπορούν να φτάσουν στα 300 δισ. ευρώ.

Ο κ. Σαμαράς μίλησε για 770.000 θέσεις εργασίας τα επόμενα 7 χρόνια προσθέτοντας ότι «έως το 2020 η ανεργία στην Ελλάδα θα έχει πέσει κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και σε τέσσερα χρόνια θα υπάρχουν 550.000 νέες θέσεις εργασίας».

Έθεσε, δε ως βασικές του προτεραιότητες: Τη μείωση της ανεργίας, τη μείωση της φορολογίας, τη μείωση του κόστους ενέργειας, την ενίσχυση της ρευστότητας και την προώθηση των μεταρρυθμίσεων.

«Η μείωση των φορολογικών συντελεστών θα προχωρήσει βήμα-βήμα παντού, αλλά σταδιακά για να μην απειληθούν τα πλεονάσματα» υπογράμμισε. Ο κ. Σαμαράς έθεσε ως στόχο να είναι στο 15% ο φόρος στα επιχειρηματικά κέρδη, στο 33% ο ανώτατος συντελεστής στα εισοδήματα και στο 12% ο ανώτατος ΦΠΑ.

Για τη μείωση του κόστους στον αγροτικό τομέα είπε: «Η γεωργική παραγωγή έχει δυσκολίες κόστους σε σχέση με τον ανταγωνισμό στο εξωτερικό. Θα ισχύσει κάρτα πετρελαίου από την επόμενη χρονιά για τους αγρότες. Θα υπάρξει μείωση από την 1η Ιουλίου στο ασφαλιστικό κόστος των νόμιμων μεταναστών. Νομιμοποίηση των βοσκοτόπων με την συνταγματική αναθεώρηση. Ανοίγει ο δρόμος για να παίρνει ο παραγωγός πιο φθηνή χρηματοδότηση. Θα ανοίξει ο δρόμος για την μεταποίηση των αγροτικών προϊόντων μέσα στην χώρα».

Ο πρωθυπουργός είπε ότι με την ανακεφαλαιοποίηση είναι «απολύτως αξιόπιστο» το τραπεζικό σύστημα, «ασφαλείς» οι καταθέσεις, επισημαίνοντας ότι «προωθούμε μέτρα για την επιστροφή των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες. Όσο επιστρέφουν οι καταθέσεις, τόσο περισσότερο θα ενισχύεται η ρευστότητα».

Για την προώθηση μεταρρυθμίσεων. Το χτύπημα της γραφειοκρατίας ξεκίνησε ήδη. Όσο προχωράμε θα έρχονται επενδύσεις γιατί τώρα τις διευκολύνουμε δεν τις διώχνουμε. Χτύπημα της φοροδιαφυγής με τους ελέγχους, τις διασταυρώσεις τους συμψηφισμούς οφειλών. Η χώρα γίνεται φιλική για τις επενδύσεις που διαφορετικά θα πάνε αλλού. Απενοχοποίηση των επενδύσεων. «Τον επενδυτή τον διευκολύνουμε, δεν τον διώχνουμε» τόνισε. 

Ειδική αναφορά έκανε στην συνταγματική μεταρρύθμιση: σταθερότητα στο εκλογικό σύστημα, ασυμβίβαστο υπουργού και βουλευτή, περιορισμένη θητεία ακόμη και για τον πρωθυπουργό της χώρας. Θέλω μία Ελλάδα που δεν θα είναι η μόνη στην Ευρώπη που απαγορεύει τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, είπε ο πρωθυπουργός. Αγωνιζόμαστε να σπάσουν τα στεγανά του δημόσιου τομέα. Θέλω μία Ελλάδα υπόδειγμα Πολιτείας, δημοκρατίας και ευημερίας, μία χώρα που οι άνθρωποί της θα έχουν μέλλον, μία δυνατή και ισχυρή Ελλάδα, πύλη εμπορίου, διεθνή κόμβο συγκοινωνιών. Μία Ελλάδα δύναμη σταθερότητας, νοικοκυρεμένη και σε όλα μπροστά. Αυτή είναι η Ελλάδα που όλοι ονειρευόμαστε. Τώρα την χτίζουμε με σταθερά βήματα μπροστά μέρα με την ημέρα.

O πρωθυπουργός -χωρίς να τον αναφέρει- επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «κάποιοι εδώ δεν βρήκαν ούτε ένα άρθρο ούτε μια μεταρρύθμιση, ποια μνημόνια να σκίσουν; Αυτα που ήδη ξεπερνάμε; Διεθνείς αγορές. Πού θα δανείζονταν; Από ποιον και με τι όρους; Το μόνο που ξέρουν να πουν και δεν το λένε συντεταγμένα, μιλάνε για νέους επιπρόσθετους φόρους, αναγκαστικό δανεισμό, αλλά από πού; καταθέσεις; εισοδήματα; μήπως το σχέδιο τους σαν το σχέδιο Ζ; να μας ρίξουν στην ίδια κρίση στην ίδια περιπέτεια

Ο κ. Σαμαράς κατέληξε λέγοντας ότι «η χώρα απογειώνεται, παίρνει ύψος και θα πάει ψηλά, κανείς δεν θα την καθηλώσει στο έδαφος, αυτό θα αποφασίσει ο πολίτης, μπροστά στην ανάπτυξη ή πίσω στην κρίση; πίσω στη διεθνή απομόνωση; Η Αργεντινή ακόμα φλέγεται. Η Ελλαδα που έπιασε τους στόχους θα περάσει μπροστά ή θα μείνει πίσω; Είναι στο χέρι του Έλληνα να αποφασίσει, ξέρω ότι ο Έλληνας θα αποφασίσει το σωστό, γιατί πάνω από κόμματα αγαπάμε πάνω από όλα την πατρίδα μας».


σχετικα αρθρα