current views are: 1

20 Μαΐου 2014
Δημοσίευση16:38

Θεσσαλονίκη: Προεκλογική συγκέντρωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Στις ευρωεκλογές της Κυριακής πρέπει να καταδικαστεί η συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ και το “μαύρο δεκανίκι τους”, όπως αποκαλεί τη Χρυσή Αυγή, τόνισε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Γρηγόρης Γεροτζιάφας, ο οποίος μίλησε στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση της Θεσσαλονίκης, στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας.

Δημοσίευση 16:38’
αρθρο-newpost

Στις ευρωεκλογές της Κυριακής πρέπει να καταδικαστεί η συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ και το “μαύρο δεκανίκι τους”, όπως αποκαλεί τη Χρυσή Αυγή, τόνισε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Γρηγόρης Γεροτζιάφας, ο οποίος μίλησε στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση της Θεσσαλονίκης, στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας.

Στις ευρωεκλογές της Κυριακής πρέπει να καταδικαστεί η συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ και το “μαύρο δεκανίκι τους”, όπως αποκαλεί τη Χρυσή Αυγή, τόνισε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Γρηγόρης Γεροτζιάφας, ο οποίος μίλησε στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση της Θεσσαλονίκης, στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας.

“Οι συνδυασμοί που στηρίζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις περιφέρειες ξεπέρασαν τις 125.000 ψήφους, συγκεντρώνοντας ποσοστό που προσεγγίζει το 2,5%. Το γεγονός αυτό δίνει άλλη ποιότητα στην ήττα των κυβερνητικών δυνάμεων και δίνει αυξημένη αυτοπεποίθηση στον αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Αυτό το βήμα μπορεί και πρέπει να ολοκληρωθεί στις ευρωεκλογές καταδικάζοντας τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και το μαύρο δεκανίκι τους, τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Η μαζική, μαχητική αντι-ΕΕ και αντικυβερνητική ψήφος στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα ανατρέψει τα διλήμματα και θα σπάσει το αντιδημοκρατικό όριο του 3%”, είπε ο κ. Γεροτζιάφας.

Επισήμανε ότι στην Ελλάδα έχει επιβληθεί “καθεστώς έκτακτης ανάγκης” και πως “με μοχλό την κρίση χρέους χάθηκε η ελάχιστη εθνική ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία” και πρόσθεσε: “Η «οικονομική σταθεροποίηση» του νεοφιλελεύθερου success story απέτυχε. Η χώρα ρημάζει και ο κοινωνικός ιστός διαλύεται. Η εθνική αστική τάξη έδειξε για μια ακόμη φορά τα λούμπεν χαρακτηριστικά της. Από τον άλλοτε κραταιό δικομματισμό έμειναν ερείπια. Ενα σημαντικό ποσοστό πολιτών στην Ελλάδα, και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αναγνωρίζει στην ΕΕ την πηγή της κοινωνικής δυστυχίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ με την εκλογικίστικη και θολή πολιτική γραμμή της κυβέρνησης «εθνικής ενότητας με κορμό την αριστερά» δεν μπορεί να κινητοποιήσει και να εμπνεύσει το λαό.

Μπορεί μια τέτοια κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την κατακρεούργηση των μισθών των συντάξεων, την κατεδάφιση των εργατικών δικαιωμάτων, την καταστροφή της βιομηχανίας και των επιχειρήσεων, την υπερχρέωσης του δημοσίου, την ιδιωτικοποίηση των κοινωφελών επιχειρήσεων; Μπορεί να παλέψει ενάντια στην πληρωμή του χρέους και την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας στους δανειστές και στην ΕΕ; Μπορεί να γίνει αυτό χωρίς να έρθει σε σύγκρουση με τον οργανωτή και το φορέα της νεοφιλελεύθερης λαίλαπας που είναι η ΕΕ, το Ευρώ και η ελληνική αστική τάξη;
Βρισκόμαστε σε μια ιστορική καμπή ! Εχει ανοίξει για τη χώρα ζήτημα εξουσίας κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων που θα κριθεί από την έκβαση των μεγάλων κοινωνικών συγκρούσεων.

Γι ‘αυτό το λόγο χρειάζεται μια πλατιά λαϊκή συμμαχία

• που εμπνέει και οργανώνει το λαό.

• που παλεύει για την εθνική ανεξαρτησία, τη δημοκρατία και τη λαϊκή κυριαρχία

• που έχει πρόγραμμα για την ανασυγκρότηση της χώρας και την επίλυση των άμεσων προβλημάτων του λαού

• που είναι αποφασισμένη να συγκρουσθεί με την ΕΕ και να πετάξει το ζουρλομανδύα του Ευρώ

• που προτάσσει τη σοσιαλιστική προοπτική, και συνδράμει στην οργάνωση Διεθνούς Δικτύου Ταξικού Συντονισμού και Αλληλεγγύης

• που οργανώνει τη συμμαχία με τις χώρες που συγκρούονται με τον ιμπεριαλισμό και προχωρούν στο δρόμο του κοινωνικού μετασχηματισμού όπως η Κούβα, η Βενεζουέλα, η Βολιβία”.

Στη συγκέντρωση μίλησαν, επίσης, οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Σπύρος Μαρκέτος, Ανδρέας Πλούμης, Δάφνη Κατσίμπα-Ρηγοπούλου και χαιρετισμό απηύθυναν οι Παναγιώτης Μαυροειδής, Τάσος Αναστασιάδης, Δημήτρης Σαραφιανός.


σχετικα αρθρα