Δείτε ΕΔΩ τη μοναδική εφαρμογή και το live blogging για έγκαιρη και άμεση ενημέρωση για όλα τα εκλογικά θέματα.
 

Για «ανούσιες και προβοκατόρικες» ανακοινώσεις για «δήθεν σύμπλευση του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ», κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ το ΠΑΣΟΚ, απαντώντας σε σχετική ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Παράλληλα επαναλαμβάνει «κατηγορηματικά» ότι «δεν πρόκειται να "καπελώσουμε" κομματικά τους υποψήφιους δημάρχους και περιφερειάρχες σεβόμενοι την ανεξαρτησία και την αυτοτέλεια τους, μακριά από κομματικά χρίσματα».

Ειδικότερα, το ΠΑΣΟΚ αναφέρει:

«Φαίνεται ότι η ψυχρολουσία της Κυριακής μετά τις πρόσκαιρες θριαμβολογίες οδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ σε ανούσιες και προβοκατόρικες ανακοινώσεις όπως η σημερινή, για δήθεν σύμπλευση του ΠΑΣΟΚ με την Ν.Δ. Για μια ακόμη φορά επαναλαμβάνουμε κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να "καπελώσουμε" κομματικά τους υποψήφιους δημάρχους και περιφερειάρχες σεβόμενοι την ανεξαρτησία και την αυτοτέλεια τους, μακριά από κομματικά χρίσματα». Επισημαίνει δε ότι «άλλωστε σε όλους είναι γνωστό ότι στις περισσότερες Περιφέρειες και σε πολλούς δήμους υπάρχει στον δεύτερο γύρο αντιπαράθεση υποψηφίων που προέρχονται από τον χώρο της ευρύτερης δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης με τους υποψήφιους που έχουν το κομματικό χρίσμα της ΝΔ».

Συνεχίζοντας την κριτική προς τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ αναφέρει:

«Όποιος βέβαια είναι εγκλωβισμένος διαρκώς στο "όνειρο"  για την εξ εφόδου κατάληψη της εξουσίας και μόνον, αδυνατεί να κατανοήσει ότι υπάρχουν ικανοί, προοδευτικοί, αποτελεσματικοί και ενωτικοί δήμαρχοι και περιφερειάρχες που είναι αποδεκτοί από ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις». Επιπλέον, υποστηρίζει πως «το χειρότερο όμως είναι ότι αυτός ο εγκλωβισμός και η αγωνία οδηγούν τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένοχες "διαρροές" προς τα ΜΜΕ, που δημιουργούν κλίμα για συγχωροχάρτι στη ναζιστική και εγκληματική και ρατσιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής». Καταλήγει δε με το ερώτημα: «Είναι τυχαίο ότι ο κ. Τσίπρας δεν έκανε κανένα σχόλιο για τη Χρυσή Αυγή το βράδυ του πρώτου γύρου, όπως έπραξαν άλλοι πολιτικοί αρχηγοί;»