Δείτε ΕΔΩ τη μοναδική εφαρμογή και το live blogging για έγκαιρη και άμεση ενημέρωση για όλα τα εκλογικά θέματα.

Πρόσκληση στους ψηφοφόρους για μαζική συμμετοχή στις κάλπες, απηύθυναν απόψε από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του κόμματος «Ένωση για την Πατρίδα και το Λαό», Βύρων Πολύδωρας, στη διάρκεια της κεντρικής προεκλογικής εκδήλωσης του κόμματος, που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου.

Στην εκδήλωση μίλησαν επίσης, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του κόμματος, Παναγιώτης Ψωμιάδης και ο Νίκος Νικολόπουλος, χαιρετισμό απηύθυνε ο Χρήστος Ζώης, ενώ, μεταξύ άλλων, παρευρέθηκαν ο πρώην υπουργός, Στέλιος Παπαθεμελής, πρόεδροι επιμελητηρίων, υποψήφιοι, και εκπρόσωποι φορέων της πόλης.

Ο κ. Πολύδωρας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην παρουσία του κ. Παπαθεμελή στην εκδήλωση, ενώ εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της κυβέρνησης και της τρόικας. «Έσπασα τις αλυσίδες από το κόμμα που είχε μετεξελιχθεί», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πολύδωρας, αναφερόμενος στη διαγραφή του από τη ΝΔ, ενώ κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι «δεν έχει καμία σχέση με την Ευρώπη της αλληλεγγύης που οραματίστηκε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής». Χαρακτήρισε τη συμμετοχή στις ευρωεκλογές «καθήκον συνείδησης», ενώ υποστήριξε ότι η έξοδος από την κρίση είναι εφικτή μόνο αν διαγραφεί το χρέος της Ελλάδας κατά 50 – 60%, επιμηκυνθεί η πληρωμή και ταυτόχρονα να θεσπιστεί ρήτρα ανάπτυξης.

Ιδιαίτερα επικριτικοί προς την κυβέρνηση και την ΕΕ, ήταν και οι άλλοι δύο ομιλητές, οι οποίοι έκαναν συχνές αναφορές στο έθνος και στην ορθόδοξη θρησκεία, ενώ ο κ. Ψωμιάδης υποσχέθηκε ότι σε περίπτωση που εκλεγεί ευρωβουλευτής θα αναδείξει στο Ευρωκοινοβούλιο το θέμα της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και άλλα εθνικά θέματα.