Δείτε ΕΔΩ τη μοναδική εφαρμογή και το live blogging για έγκαιρη και άμεση ενημέρωση για όλα τα εκλογικά θέματα.

Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Τι θα κάνει ο δεξιός που ψήφισε τον Κακλαμάνη και δεν θέλει να ψηφίσει τον Καμίνη γιατί πιστεύει ότι η ΝΔ του χαρίζει τον Δήμο για να βοηθήσει τον Βενιζέλο; Και αν παρά τύχη ο ίδιος (δεξιός) πιστεύει ότι και στην περιφέρεια έγινε κάτι ανάλογο με τον Σγουρό, θα πάει να ψηφίσει ή θα αποφασίσει να τιμωρήσει το κόμμα του;  

Μόλις διαβάσατε ένα ερώτημα που απασχολεί σφόδρα τους επιτελείς της ΝΔ και το Μέγαρο Μαξίμου. Τα μηνύματα έχουν φτάσει, αυτοί που έπρεπε τα έχουν αφουγκραστεί και τώρα αναζητείται τρόπος να χτυπηθεί η διάθεση ορισμένων ΝεοΔημοκρατών για χαλαρή ή τιμωρητική ψήφο.  

Τις μέρες και τις ώρες που απέμειναν, οι επιτελείς της ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς προσωπικά, θα δώσουν μάχη για να «τραβήξουν» στις κάλπες τους (δικούς τους) δυσαρεστημένους και τους αναποφάσιστους, εκτιμώντας και ελπίζοντας ότι από τη συμμετοχή και των δύο «κατηγοριών» στην εκλογική διαδικασία, το «ταμείο» θα είναι θετικό. 

Οι συνεργάτες του Α. Σαμαρά πιστεύουν ότι και πολλούς δυσαρεστημένους έχει το κόμμα τους, αλλά και ότι η δεξαμενή των αναποφάσιστων είναι γεμάτη από ψηφοφόρους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.  

Αντιθέτως, στο Μέγαρο Μαξίμου, πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εξαντλήσει τη δεξαμενή του στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας, μιας και κατήλθε με αμιγώς κομματικά ψηφοδέλτια σε όλη την επικράτεια. Ταυτοχρόνως είναι βέβαιοι ότι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ έχουν προσέλθει άπαντες στις κάλπες και μάλιστα με τη… γροθιά σηκωμένη.  

Αυτό που δεν μπορούν να προσεγγίσουν είναι το κομμάτι των ΠΑΣΟΚων οι οποίοι στις δημοτικές και περιφερειακές ψήφισαν τους «δικούς» τους αλλά στις ευρωεκλογές θα ξαναψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ- λέμε «ξανα» γιατί το έκαναν πρώτη φορά στις Βουλευτικές του 2012.  

Απολύτως κρίσιμο για την τελική έκβαση των εκλογών θεωρείται το ποσοστό αυτών οι οποίοι θα ξαναπάνε στον ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με εκείνους που θα παραμείνουν στο ΠΑΣΟΚ ή θα τους πάρει το… «Ποτάμι».