Δείτε ΕΔΩ τη μοναδική εφαρμογή και το live blogging για έγκαιρη και άμεση ενημέρωση για όλα τα εκλογικά θέματα. 

Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Το σχέδιο έχει δύο εναλλακτικούς τίτλους: "Όλοι μαζί πετύχαμε" ή "όλοι μαζί αποτύχαμε". Και προσπαθεί να το θέσει σε εφαρμογή η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ευελπιστώντας ότι στο τέλος θα εξασφαλιστεί η επιτυχία της "Ελιάς" και δεν θα χρειαστεί να υπάρξει διάχυση των ευθυνών μπροστά σε μία εκλογική αποτυχία της δημοκρατικής παράταξης στην ευρωκάλπη. 

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει αποφασίσει αναλόγως του αποτελέσματος της 25ης Μαϊου πώς θα κινηθεί την επόμενη ημέρα στο εσωκομματικό πεδίο. Το ιδανικό σενάριο για τον ίδιο είναι η «Ελιά» να σταθεί σε ικανοποιητικά ποσοστά-σε καμία περίπτωση κάτω από το 5%- ώστε σε συνδυασμό με τα αυτοδιοικητικά αποτελέσματα να απορροφήσει ενδεχόμενους κραδασμούς που θα εκδηλωθούν στο ΠΑΣΟΚ. Γνωρίζοντας βεβαίως ότι ένα 5αρι δεν συνιστά θετικό αποτέλεσμα για την Ελιά, όταν ήδη ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει πει με σαφήνεια πως οποιοδήποτε ποσοστό κάτω του 12,2% που συγκέντρωσε το ΠΑΣΟΚ τον Ιούνιο του 2012 δεν συνιστά αποτυχία. 

Το κακό σενάριο για τον κ. Βενιζέλο είναι η "Ελιά" να πάρει κάτω από 5% και οι κ.κ. Σγουρός και Καμίνης να μην πετύχουν την επανεκλογή τους. 

Σ' αυτήν την περίπτωση η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θα ρίξει χωρίς δισταγμό ευθύνες προς την πλευρά του Γιώργου Παπανδρέου γιατί "δεν στήριξε την Ελιά", αντιθέτως με "άστοχες" πολιτικές κινήσεις δημιούργησε συνθήκες εσωτερικής κρίσης. Επίσης, με κομψό τρόπο θα φορμάρει το "όλοι μαζί χάσαμε" τονίζοντας πως παρά την συσπείρωση και ενότητα στελεχών που επέδειξε το ΠΑΣΟΚ (πχ. Γεννηματά, Σαχινίδης, Χρυσοχοϊδης σε περιοδείες) οι πολίτες θέλησαν να τιμωρήσουν την παράταξη. 

Ο κ. Βενιζέλος μιλάει απόψε στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση της "Ελιάς" κι έχει ενδιαφέρον αν και αυτήν την φορά επιδιώξει να βάλει κάποιο νέο δίλημμα προ των ευρωεκλογών.