current views are: 2

21 Μαΐου 2014
Δημοσίευση19:23

Τα κόμματα και οι υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές

Ευρωεκλογές 2014: 42 κόμματα και 42 υποψήφιοι από κάθε κόμμα για 21 «ελληνικές» έδρες στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Κάπως έτσι μπορεί να περιγράψει συνοπτικά κανείς τον χάρτη των ευρωεκλογών για τη χώρα μας. 

 

Δημοσίευση 19:23’
αρθρο-newpost

Ευρωεκλογές 2014: 42 κόμματα και 42 υποψήφιοι από κάθε κόμμα για 21 «ελληνικές» έδρες στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Κάπως έτσι μπορεί να περιγράψει συνοπτικά κανείς τον χάρτη των ευρωεκλογών για τη χώρα μας. 

 

Δείτε ΕΔΩ τη μοναδική εφαρμογή και το live blogging για έγκαιρη και άμεση ενημέρωση για όλα τα εκλογικά θέματα.

Ευρωεκλογές 2014: 42 κόμματα και 42 υποψήφιοι από κάθε κόμμα για 21 «ελληνικές» έδρες στο Eυρωπαϊκό Kοινοβούλιο. Κάπως έτσι μπορεί να περιγράψει συνοπτικά κανείς τον χάρτη των ευρωεκλογών για τη χώρα μας. 

Οι κάλπες για τις ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν ταυτόχρονα με τον β΄γυρο των αυτοδιοικητικών εκλογών στους δήμους και τις περιφέρειες όπου δεν έξελέγη κάποιος υποψήφιος από τον πρώτο γύρο, θα ανοίξουν και πάλι στις 7 το πρωί. Η ψηφοφορία θα κρατήσει 12 ώρες και οι κάλπες θα σφραγιστούν στις 7 το απόγευμα. Τα ψηφοδέλτια είναι ενιαία για όλη την ελληνική επικράτεια και οι πολίτες μπορούν να επιλέξουν με σταυρό έως 4 υποψήφιους. 

Οι εκλογές για την ανάδειξη των 751 βουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, των εκπροσώπων 500 εκατομμυρίων Ευρωπαίων, θα διεξαχθούν από την 22η έως την 25η Μαΐου στις 28 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την 22η Μαΐου ψηφίζουν η Βρετανία και η Ολλανδία, την 23η η Ιρλανδία και η Τσεχία, την 24η η Λετονία και η Σλοβακία και την 25η όλες οι υπόλοιπες χώρες. Δικαίωμα ψήφου έχουν περίπου 400 εκατομμύρια Ευρωπαίοι πολίτες. Τα αποτελέσματα απ’ όλες τις χώρες θα ανακοινωθούν επίσημα αφού κλείσουν και τα τελευταία εκλογικά τμήματα, αυτά της Ιταλίας, τα μεσάνυχτα της Κυριακής 25ης Μαΐου (ώρα Ελλάδας).

Τα κόμματα που συμμετέχουν είναι τα εξής: 

Ένωση Κεντρώων
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. 
ΟΚΔΕ 
Α.Σ.Κ.Ε.
Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας
Κοινωνία 
ΚΕΑΝ
Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας
ΛΑΟΣ
Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών
ΚΚΕ
Το Ποτάμι
Ανεξάρτητη Ανανεωτική Αριστερά, Ανανεωτική Δεξιά, Ανανεωτικό ΠΑΣΟΚ, Ανανεωτική Νέα Δημοκρατία, Όχι στον Πόλεμο, Κόμμα Επιχείρηση Χαρίζω Οικόπεδα, Χαρίζω Χρέη, Σώζω Ζωές, Σώζω τα Πλούτη των Ελλήνων, Πανεργατικό Εργατικό Κίνημα Ελλάδος
Λαϊκός Σύνδεσμός -Χρυσή Αυγή 
Γέφυρες Δημιουργία Ξανά
Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα
Λευκό
Δημοσθένης Βεργής Έλληνες Οικολόγοι
Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο
ΟΑΚΚΕ
Ελευθερία
Δημοκρατική Αριστερά – Προοδευτική Συνεργασία
Εθνικό Μέτωπο
Ελιά 
Πράσινοι- Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία
ΜΛ ΚΚΕ
Νέα Δημοκρατία
Κολλάτος – Ανεξάρτητο Πολιτικό Κίνημα – Οικολογικό Ελληνικό
Ελπίδα Πολιτείας
Παναθηναϊκό Κίνημα
Δραχμή
Οικολόγοι Πράσινοι και Κόμμα Πειρατών
Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία – Ουράνιο Τόξο
Ένωση για την Πατρίδα και το Λαό
Σχέδιο Β΄ 
Σοσιαλιστικό Κόμμα
Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες
ΣΥΡΙΖΑ
Κοινωνία Αξιών
Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας
Πατριωτική ΄Ενωση – Ελληνική Λαϊκή Συσπείρωση
Ανεξάρτητοι Έλληνες, Ευρωπαϊκό Αντιμνημονιακό Μέτωπο, Πανελλήνιο ‘Αρμα Πολιτών, Πυρίκαυστος Ελλάδα, Ελληνικό Κίνημα ‘Αμεσης Δημοκρατίας       


σχετικα αρθρα