Ρεπορτάζ που ανααρτήθηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και αφορούσε τη συζήτηση στη Βουλή επερώτησης βουλευτών της ΝΔ, σχολίασε επικριτικά ο Γιάννης Μιχελάκης, ασκώντας κριτική και υποστηρίζοντας ότι "αποσιωπά βασικές θέσεις της επερώτησης της ΝΔ".

"Στο κείμενο που αριθμεί 512 λέξεις, τα σημεία της ομιλίας - απάντησης του αρμόδιου Υπουργού κ. Χρυσοχοίδη καταλαμβάνουν 431 λέξεις. Η επιχειρηματολογία, αντίθετα, της επερωτούσας αξιωματικής αντιπολίτευσης στο σύνολό της καταλαμβάνει έκταση 81 λέξεων", επεσήμανε ο κ. Μιχελάκης, ο οποίος και τόνισε πως "στο ρεπορτάζ προηγούνται μια σειρά από θέσεις που ανέπτυξε ο υπουργός κ. Χρυσοχοίδης, μεσολαβούν, κατά παραχώρησιν μάλλον ελάχιστες λέξεις από την τοποθέτηση του πρώτου επερωτώντος βουλευτή της ΝΔ κ. Χατζηδάκη, αγνοούνται οι τοποθετήσεις των υπόλοιπων βουλευτών της ΝΔ καθώς και του κοινοβουλευτικού της εκπροσώπου κ. Μαρκόπουλου και τελικώς , η αναφορά στις θέσεις του κ. Χατζηδάκη χρησιμοποιείται ως αφορμή για μια εκ νέου παράθεση θέσεων του κ. Χρυσοχοίδη και επιθέσεων προς τη ΝΔ".

"Πέραν του ότι αποσιωπούνται βασικές θέσεις της επερώτησης της ΝΔ εμφανίζεται ο κ. Χρυσοχοίδης να απαντά σε θέσεις της ΝΔ που ποτέ δεν παρουσιάστηκαν προηγουμένος", επισημαίνει ο κ. Μιχελάκης, ο οποίος ξεκαθαρίζει πως "είναι απολύτως σαφές ότι το κείμενο μεταφέρει μόνο τις κυβερνητικές θέσεις. Δυστυχώς προστίθεται σε μια σειρά από κείμενα του ΑΠΕ που υποτιμούν τις θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης και λειτουργούν στηρίζοντας την κυβερνητική προπαγάνδα.Τελικά τι άραγε σημαίνει το ΑΠΕ; Το ΑΠΕ σημαίνει την απόλυτη ΠΑΣΟΚικη ενημέρωση", υποστήριξε ο κ. Μιχελάκης, ο οποίος και προχώρησε καταγγέλοντας πρακτικές της διοίκησης του Πρακτορείου, κάνοντας λόγο "για αντιδημοκρατικές διαδικασίες και μεθοδεύσεις σε βάρος εργαζομένων".

Ζήτησε μάλιστα να ενημερωθεί για σειρά αδιαφανών, όπως είπε, προσλήψεων που έχουν πραγματοποιηθεί το τελευταίο διάστημα στο ΑΠΕ, την ώρα μάλιστα που κόβονται μισθοί και δεσμεύτηκε πως θα επανέλθει στο θέμα.

Πρόταση νόμου για έλεγχο του "πόθεν έσχες"

Έτοιμη να καταθέσει πρόταση νόμου για τον έλεγχο του "πόθεν έσχες" όλων όσων διετέλεσαν υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί από το 1974 μέχρι και σήμερα, εμφανίζεται η ΝΔ σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν αναλάβει σχετική πρωτοβουλία.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης ζήτησε από την κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλία και να συμφωνήσουν όλα τα κόμματα στην άμεση εφαρμογή της πρότασης, την οποία έχει διατυπώσει προ πολλού ο Αντώνης Σαμαράς.

Η ΝΔ προτείνει τη σύσταση Επιτροπής Ελέγχου των δηλώσεων "πόθεν έσχες" όσων διετέλεσαν υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί από το 1974 ως σήμερα, όπως και τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των συζύγων και των τέκνων τους.

Χαρακτηριστικό εξάλλου είναι το γεγονός ότι η ΝΔ υποστηρίζει πως θα πρέπει νομοθετικά να παρασχεθεί η δυνατότητα στις αρμόδιες δημόσιες αρχές να προβαίνουν μέχρι και στη δήμευση της περιουσίας που ο ελεγχόμενος απέκτησε αδικαιολόγητα ή μη νόμιμα.

Για δήλωση Τούρκου αντιπροέδρου

Για ιταμή πρόκληση κάνει λόγο η ΝΔ, σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης ότι η χώρα μας χρωστάει 1 τρισ. δολάρια και πως σε λίγο θα ανοίγουμε μαντίλια για να ζητιανεύουμε. "Ας γνωρίζει ο Τούρκος αντιπρόεδρος ότι καμία δυσκολία δεν πρόκειται να μας κάνει να απεμπολήσουμε την υπεράσπιση των εθνικών μας δικαίων", τόνισε ο κ. Μιχελάκης, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει θέση στην ιταμή πρόκληση. "Πρέπει επιτέλους να αντιληφθεί ότι η μόνιμη πολιτική κατευνασμού που ακολουθεί οδηγεί σε επαίσχυντες δηλώσεις", δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Για άρθρο Νίκου Παπανδρέου στην " οικονομική επιθεώρηση"

Κριτική στα όσα λέει σε άρθρο του στο περιοδικό "Οικονομική Επιθεώρηση" ασκεί η ΝΔ με τον κ. Μιχελάκη να ζητά από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιώργο Πεταλωτή να τοποθετηθεί. Υπενθύμισε ότι ο κ. Παπανδρέου αναφερόμενος στο νόμο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής επισημαίνει πως υιοθετεί την πατροπαράδοτη φιλοσοφία της αστυνόμευσης.

Για την κατάσταση στην Κερατέα

Η κατάσταση στην Κερατέα έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, επισημαίνει η ΝΔ, η οποία καλεί την κυβέρνηση να πάρει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την εκτόνωση της κατάστασης.

"Η κυβέρνηση δεν μπορεί πλέον να συνεχίζει να παρακολουθεί ως θεατής τα όσα συμβαίνουν στην περιοχή", δήλωσε ο κ. Μιχελάκης ο οποιος κάλεσε τους συναρμόδιους υπουργούς να προβούν σε κινήσεις καλής θέλησης και να καλέσουν σε συνάντηση τους εκπροσώπους των κατοίκων.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ επανέλαβε την ανάγκη κατασκευής ΧΥΤΥ και όχι ΧΥΤΑ και ζητήσε από την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην δημοπράτηση του έργου. "Η τραγική απραξία και η καθυστέρηση της κυβέρνησης να ασχοληθεί σοβαρά με το ζήτημα των απορριμάτων δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για αποσπασματικές κινήσεις. Ειναι, όμως, εξίσου αδιανόητο να αποτελεί κίνητρο για την καταλυση της νομιμότητας και την έκθεση σε κίνδυνο ακόμα και ανθρώπινων ζωών".