current views are: 2

21 Μαΐου 2014
Δημοσίευση10:13

«Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι πλήρως ενσωματωμένος στη ΝΔ» λένε στην Κουμουνδούρου

Ουδείς εξεπλάγη στον ΣΥΡΙΖΑ από τον Ευαγ. Βενιζέλο και την δημόσια τοποθέτησή του για τη δεύτερη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών “όχι στον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ ναι στην προοδευτική παράταξη”. 

Δημοσίευση 10:13’
αρθρο-newpost

Ουδείς εξεπλάγη στον ΣΥΡΙΖΑ από τον Ευαγ. Βενιζέλο και την δημόσια τοποθέτησή του για τη δεύτερη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών “όχι στον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ ναι στην προοδευτική παράταξη”. 

Δείτε ΕΔΩ τη μοναδική εφαρμογή και το live blogging για έγκαιρη και άμεση ενημέρωση για όλα τα εκλογικά θέματα. 

Γράφει ο Φαίδωνας Παλαιολόγος 

Ουδείς εξεπλάγη στον ΣΥΡΙΖΑ από τον Ευαγ. Βενιζέλο και την δημόσια τοποθέτησή του για τη δεύτερη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών “όχι στον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ ναι στην προοδευτική παράταξη”

Στελέχη του κόμματος σχολίαζαν ότι πλέον ” ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι πλήρως ενσωματωμένος στη Ν.Δ” αφού αυτή χαρακτηρίζει “προοδευτική” και εκτιμούσαν πως το πρόβλημα το έχει το ίδιο το ΠΑΣΟΚ και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού “ο κ. Βενιζέλος επέλεξε να διαρρήξει τους κοινωνικούς δεσμούς με τη βάση του κόμματός του”. Διαπίστωση που δεν απέχει απο την πραγματικότητα, αφου πληροφορίες απο την Χ. Τρικούπη κάνουν λόγο ” για έντονη δυσφορία ακόμα και σε κύκλο στελεχών που πρόσκεινται στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ”, και απο την Κουμουνδούρου απαντούν στον Ευαγ. Βενιζέλο ” στο β γύρο στηρίζουμε αυτοδιοικητικά αντιμνημονιακά σχήματα”. 

Συνεργάτες του Α. Τσίπρα εκτιμούσαν ότι “ο Ευαγ. Βενιζέλος συμπεριφέρεται ως η σοσιαλδεξιά συνιστώσα της κυβέρνησης και επιδιώκει να κρατηθεί από το πλέον διεφθαρμένο σύστημα του ΠΑΣΟΚ το οποίο ακόμα και σήμερα βρίσκεται σε θέσεις του κρατικού μηχανισμού”. Επι της ουσίας δηλαδή ο δρόμος για την ενσωμάτωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη Ν.Δ. έχει ανοίξει διάπλατα, απλώς ” ψάχνει τον κατάλληλο χρόνο για να κάνει τη μεγάλη …μεταγγραφή”. 

Οι δεσμοί των δύο κομμάτων στην τοπική αυτοδιοίκηση, προϊόν πολιτικών συζητήσεων και διεργασιών από το 1979, έφτασε στο τέλος της, με πλήρη ευθύνη του Ευαγ. Βενιζέλου, γεγονός που σημαίνει ότι το χάσμα ανάμεσα στους δύο πολιτικούς χώρους είναι πλέον δυσθεώρητο, και ουδείς πιστεύει ότι μπορεί πλέον να γεφυρωθεί. Εξάλλου ο τριπλασιασμός των δυνάμεων στην αυτοδιοίκηση του ΣΥΡΙΖΑ, σε σχέση με το 2010, διαμορφώνει ένα νέο κλίμα στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησδης τον οποίον το ΠΑΣΟΚ ” παρά τα τελευταία παλαιοκομματικά σπαράγματα δείχνει να χάνει τα ερείσματά του”. 

Από την άλλη πλευρά στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν ξεκαθαρίσει ότι στο β΄ γύρο θα υποστηρίξουν τον υποψήφιο του ΚΚΕ, όπου αυτός συγκρούεται με υποψήφιο “μνημονιακών χαρακτηριστικών”, δηλαδή Πάτρα, Πετρούπολη, Χαϊδάρι και όπου αλλού, παρά την εκφρασμένη βούληση του Περισσού το οποίο καλεί τους ψηφοφόρους του σε λευκό, αποχή ή κατά συνείδηση ψήφο. Επιδίωξη της Κουμουνδούρου είναι να εκθέσει την ηγεσία του ΚΚΕ απέναντι στον “κόσμο της Αριστεράς” ευελπιστώντας ότι αυτή η τακτική θα της αποδώσει ωφέλη στην ευρωκάλπη, και ταυτόχρονα εκτιμά ότι η προτροπή της ηγεσίας του ΚΚΕ δεν θα βρεί ανταπόκριση στους Αριστερούς ψηφοφόρους, στις περιπτώσεις που υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται απέναντι σε υποψήφιο της κυβέρνησης. 

Ο στόχος της Κουμουνδούρου για την εκλογή 5-6 ευρωβουλευτών θεωρείται εφικτός απο στελέχη της Κουμουνδούρου αρκεί “να μην γίνει κάποιο λάθος την τελευταία στιγμή”, και εκτιμούν ότι στις τέσσερις περιφέρειες που έχει “περάσει” υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ με πρώτη εκείνη των Ιονίων νήσων ¨μπορούμε να κάνουμε την μεγάλη ανατροπή”


σχετικα αρθρα