«Ο Πειραιάς, δεν κέρδισε από το εκλογικό αποτέλεσμα... Εχασε», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής του συνδυασμού «Το λιμάνι της Αγωνίας» Θοδωρής Δρίτσας.

Απευθυνόμενους στους 14000 πολίτες που τον ψήφισαν στον πρώτο γύρο, τονίζει: 

«Η υποψηφιότητα Μώραλη αθροίζει μεγάλα οργανωμένα συμφέροντα, οικονομικό κατεστημένο,  άγρια οικειοποίηση θρησκευτικού συναισθήματος με ευθύνη και της ηγεσίας της Πειραϊκής Εκκλησίας, γηπεδικό  οπαδισμό, μηχανισμούς και ψήφους της Χ.Α. , εκπροσώπους του πιο φθαρμένου αυτοδιοικητικού προσωπικού του Πειραιά και του πολιτικού προσωπικού του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και της Ν.Δ  Η υποψηφιότητα  Μιχαλολιάκου είναι υπόλογη γιατί αφησε απροστάτευτη την πόλη και τον Δήμο από τις μνημονιακές επιλογές με τις οποίες ταυτίστηκε. Στήριξε τις  επιλογές Σαμαρά , αλλά και στηρίχθηκε από τον ίδιο  τον πρωθυπουργό. Ενίσχυσε οργανωμένα συμφέροντα , μικρά και μεγάλα. Ο Δήμος Πειραιά παραμένει υπερχρεωμένος, ενώ οι δημότες δεν έχουν ωφεληθεί ούτε ένα ευρώ από αυτά τα χρέη» .

Και καταλήγει ο κ. Δρίτσας: «Είναι αυτονόητο ότι η τελική επιλογή είναι δική σας. Δεν χρειάζεται να σας υποδείξουμε τι θα πράξετε. Σας εμπιστευόμαστε. Εμείς οφείλουμε να κρατήσουμε τίμια και καθαρή στάση απέναντί σας. Καμιά από τις δύο αδιέξοδες, επικίνδυνες και καταστροφικές επιλογές δε μπορούμε να στηρίξουμε».