Με τον μεγαλύτερο κερδοσκόπο όλων των εποχών, τον Τζορτζ Σόρος, συναντήθηκε σήμερα ο Πρωθυπουργός! Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη Βουλή, αντάλλαξαν απόψεις για την παγκόσμια οικονομική κατάσταση και ο Γ. Παπανδρέου- σύμφωνα με πληροφορίες, τον διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να προχωρήσει στην αναδιάρθρωση του χρέους της.

Τι αξία μπορεί να έχουν τέτοιου είδους διαβεβαιώσεις στον "άνθρωπο που κατέστρεψε την Τράπεζα της Αγγλίας" αφού ο Σόρος κατάφερε να αποκομίσει κέρδος 1 δισ. δολαρίων κατά την κρίση του νομίσματος του Ηνωμένου Βασιλείου το 1992, αυτό είναι ένα ερώτημα που εμείς δεν μπορούμε να απαντήσουμε.

Ενδεχομένως, ρόλο διαδραμάτισε η χθεσινή ομιλία του μέγα κερδοσκόπου στον ελληνικό ίδρυμα  Μπίλντερμπεργκ, παρουσία του επιχειρηματικού και βιομηχανικού κατεστημένου της χώρας αλλά και του υπουργού Γ. Παπακωνσταντίνου, υποστήριξε ότι «οι Ευρωπαίοι συνέρχονται από το χαστούκι της κρίσης» και τάχθηκε υπέρ των φτωχών χωρών, λέγοντας ότι η Γερμανία και οι πλούσιες χώρες της κεντρικής Ευρώπης «συμπεριφέρονται με μία αλαζονεία, που δείχνει άγνοια της ιστορίας και μη αντίληψη των προβλημάτων». Ο Σόρος αν και διατύπωσε την άποψη ότι οι οικονομικά ασθενείς χώρες έχουν κάνει λάθη, υπογράμμισε ότι “η  Ευρώπη πρέπει να είναι ενιαία, όχι κλαμπ πλούσιων χωρών”.

Σε ότι αφορά στις αιτίες που οδήγησαν τις ευρωπαϊκές χώρες σε δυσμενή θέση, είπε ότι “δεν προέβλεψαν εγκαίρως ότι έρχεται η κρίση, διότι έχουν ελλιπείς θεσμούς για την αντιμετώπιση των κρίσεων και έχουν και μέτριους ηγέτες. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην Ευρώπη, με ηγέτες τρίτης κατηγορίας»!

Η κριτική του Σόρος προς τις πολιτικές ηγεσίες έχει αρχίσει εδώ και λίγους μήνες, με την κυκλοφορία του βιβλίου του «Κρίση του παγκόσμιου καπιταλισμού». Βιβλίου που προκάλεσε πολλές υποψίες για τα κίνητρα που οδήγησαν τον “Μέγα κερδοσκόπο” να συμβουλεύει τους επιχειρηματίες να πάψουν να έχουν ως αποκλειστικό στόχο το κέρδος και να προσπαθήσουν να επαναφέρουν τις... ηθικές αξίες.

Κάποιοι λένε ότι ο Σόρος, επανέλαβε προς τον Πρωθυπουργό τη δημοσίως εκφρασθείσα άποψή του χθες ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν όσο ποτέ άλλοτε την Ελλάδα.

Αν μας ρωτήσετε αν ο Γιώργος Παπανδρέου έχει πεισθεί για τις... αγαθές προθέσεις του Σόρος, δεν το γνωρίζουμε. Ελπίζουμε η απάντηση να είναι αρνητική...,