Δείτε ΕΔΩ τη μοναδική εφαρμογή και το live blogging για έγκαιρη και άμεση ενημέρωση για όλα τα εκλογικά θέματα. 

Απειλή για τη Δημοκρατία χαρακτήρισε τη «Χρυσή Αυγή και κάποιες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ», ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος εξαπέλυσε σκληρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης, αλλά και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε απόψε σε αίθουσα ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Καρατζαφέρης απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους του κόμματός του, επανέλαβε ότι αυτός πρότεινε στους κκ Σαμαρά και Βενιζέλο, να αναλάβει την πρωθυπουργία της χώρας ο Λουκάς Παπαδήμος, κατήγγειλε τα τρία κόμματα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ) ότι σκόπιμα επέλεξαν να μην αναφερθούν στα εθνικά θέματα, στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για τις πολιτικές που ακολουθεί στα οικονομικά και στο μεταναστευτικό.

Υποστήριξε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν αντιδρά στις προκλήσεις της ηγεσίας των Σκοπίων, αλλά και μερίδας Ευρωβουλευτών που, όπως είπε, στρέφονται συστηματικά εναντίον της Ελλάδας και ισχυρίστηκε ότι στην Κύπρο εφαρμόζεται σιωπηρά το λεγόμενο σχέδιο «Ανάν - 2», με στόχο «την αρπαγή από τις ΗΠΑ των αποθεμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους μη νόμιμους μετανάστες, λέγοντας ότι όταν το κόμμα του «έρθει στα πράγματα», θα ζητήσει να ακυρωθεί η συνθήκη «Δουβλίνο -2», και επισήμανε ότι το ποσοστό των μη νόμιμων μεταναστών στην Ελλάδα φθάνει στο 20% και στις χώρες της ΕΕ στο 2 με 3%. Μάλιστα, κατήγγειλε ότι οι αλλοδαποί ευθύνονται για την επανεμφάνιση της φυματίωσης στην Ελλάδα, είπε ότι θα πρέπει να επανέλθει η θανατική καταδίκη (για ορισμένα βαριά αδικήματα, όπως η παιδεραστία και η διακίνηση ναρκωτικών σε ανήλικους), ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με την καθιέρωση των γενόσημων «υιοθετεί την ταξική διαφορά στο φάρμακο».

Χαρακτήρισε απαράδεκτο και προσβλητικό για τις ανήλικες και τις ηλικιωμένες γυναίκες το τηλεοπτικό σπότ του «Ποταμιού», υπογράμμισε ότι οι βασικές αρχές, πάνω στις οποίες στηρίζεται ο ΛΑΟΣ  είναι η πατρίδα, η θρησκεία και η οικογένεια, ενώ σε κάποια στιγμή χρησιμοποίησε το γνωστό σύνθημα: «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες», του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου.