Δείτε ΕΔΩ τη μοναδική εφαρμογή και το live blogging για έγκαιρη και άμεση ενημέρωση για όλα τα εκλογικά θέματα. 

Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές, στην Κουμουνδούρου πιστεύουν ακράδαντα ότι θα είναι οι νικητές της Κυριακής στην κάλπη των ευρωεκλογών. Ταυτοχρόνως φοβούνται ότι η αναμέτρηση στην αυτοδιοίκηση θα είναι (γι’ αυτούς) καταστροφική, σε σημείο που το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να κρατήσουν ως ανάμνηση τον πρώτο γύρο. 

Για τους λόγους αυτούς, θεωρούν ότι καλό θα ήταν να μην είχε προτάξει- όσο πρόταξε, ο Αλέξης Τσίπρας τα αποτελέσματα της Αθήνας και της Αττικής, παρά το γεγονός ότι του αναγνωρίζουν πως το έκανε για επικοινωνιακούς λόγους. 

Η εκτίμηση κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ – κόντρα θα τολμούσα να πω στην κοινή γνώμη, είναι ότι ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να κερδίσει τον Δήμο Αθηναίων από όσες η Ρένα Δούρου την περιφέρεια Αττικής. 

Στην Αθήνα, παρατηρείται μεγάλος αριθμός ψηφοφόρων του Νικήτα Κακλαμάνη- κυρίως- και του Άρη Σπηλιωτόπουλου, οι οποίοι δηλώνουν αποφασισμένοι να μην ψηφίσουν τον Γιώργο Καμίνη. Πολλοί από αυτούς, δεν «τσινάνε» στο ενδεχόμενο να ψηφίσουν Σακελλαρίδη, ο οποίος δεν είναι ένα από τα προβεβλημένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και ταυτοχρόνως έχει ως αβαντάζ το νεαρό της ηλικίας του. Η χθεσινή του τηλεοπτική εμφάνιση απέναντι στον Καμίνη, ενίσχυσε την εντύπωση ότι το παλεύει από καλή θέση. 

Αντιθέτως στην Αττική ο Γιάννης Σγουρός έχει στο πλευρό του πλειάδα δημάρχων της ΝΔ από τον πρώτο γύρο και τώρα, στον δεύτερο, ο αριθμός αυτός εκτιμάται ότι θα μεγαλώσει. Το γεγονός εκτιμάται ότι θα παίξει μεγάλο ρόλο, καθώς ολόκληροι μηχανισμοί στις τοπικές κοινωνίες, θα στηρίξουν Σγουρό, αποτρέποντας ομοϊδεάτες τους να σκεφτούν την επιλογή της Ρένας Δούρου. Ταυτοχρόνως η υποψήφια περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ είναι στέλεχος πρώτης γραμμής, με μεγάλη προβολή και- κατά συνέπεια, έχει δημιουργήσει ισχυρές αντιπάθειες στους ψηφοφόρους των αντιπάλων κομμάτων.  

Η τελική εκτίμηση είναι ότι ο Γ. Σακελλαρίδης και η Ρένα Δούρου στάθηκαν πολύ καλά στον πρώτο γύρο και κυρίως ο πρώτος ο οποίος ξεκίνησε από ελάχιστα ποσοστά αναγνωρισιμότητας, αλλά στον δεύτερο γύρο είναι πάρα πολύ δύσκολο, έως αδύνατο, να τερματίσουν νικητές.