Δείτε ΕΔΩ τη μοναδική εφαρμογή και το live blogging για έγκαιρη και άμεση ενημέρωση για όλα τα εκλογικά θέματα. 

Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Παρά την μεγάλη κινητοποίηση που έγινε από το ΠΑΣΟΚ τις προηγούμενες ημέρες η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της «Ελιάς» ήταν αθόρυβη (χωρίς συνθήματα) και μετρημένη (σε προσελεύσεις). 

Ήσυχη βεβαίως δεν ήταν καθώς την ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου διατάραξε-αλλά δεν διέκοψε τελικώς- ομάδα μικροομολογιούχων που ξεσηκώθηκε και άρχισε να φωνάζει με ύβρεις και απειλές κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών. 

Ως εκ τούτου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην ομιλία του αναγκάστηκε να μιλήσει εμβόλιμα και για το συγκεκριμένο θέμα λέγοντας ότι κάποιοι δημιουργούν ανά την Ελλάδα αντισυγκεντρώσεις καταγγέλλοντας αυτού του είδους τις συμπεριφορές. 

Οι πρώην πρωθυπουργοί Σημίτης και Παπανδρέου δεν πήγαν στην συγκέντρωση της «Ελιάς». Ο πρώτος εξήγησε στον κ. Βενιζέλο ότι έχει προγραμματίσει κάτι άλλο λόγω της εορτής του και ο δεύτερος περιορίστηκε να πει ότι δεν θα πάει, αλλά θα προσπαθήσει να δείξει με κάποιο τρόπο την υποστήριξή του στην Ελιά... 

Την παρτίδα έσωσε η εμφάνιση του (επίσης εορτάζοντα) Κώστα Λαλιώτη ο οποίος την προηγούμενη ημέρα είχε εμφανιστεί και σε εκδήλωση του υποψήφιου ευρωβουλευτή Παντελή Καψή, όπως επίσης και της Βάσως Παπανδρέου η οποία το τελευταίο διάστημα είναι εμφανώς αποστασιοποιημένη από το ΠΑΣΟΚ

Θετική έκπληξη στους συγκεντρωμένους προκάλεσε η ανέλπιστη εμφάνιση των πρώην υπουργών Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, Πέτρου Ευθυμίου και Δημήτρη Ρέππα που έχουν απομακρυνθεί από την ΧΑριλάου Τρικούπη και επιπλέον τηρούν και κριτική στάση απέναντι στις επιλογές της ηγεσίας. Μόλις πριν από δέκα ημέρες άλλωστε ο κ. Ρέππας με γραπτή του δήλωση είπε ότι θα ψηφίσει Ελιά μόνο και μόνο γιατί παραμένει ΠΑΣΟΚ ζητώντας από τον κ. Βενιζέλο να διακόψει την κυβερνητική συνεργασία με την Νέα Δημοκρατία.  

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε να υπάρξει μέτωπο κατά της Χρυσής Αυγής υπαινισσόμενος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει το μάτι στους ψηφοφόρους της και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η Ελιά θα πάει καλά στις ευρωεκλογές.