Δείτε ΕΔΩ τη μοναδική εφαρμογή και το live blogging για έγκαιρη και άμεση ενημέρωση για όλα τα εκλογικά θέματα.

Για το όραμα του ιδίου και του συνδυασμού του Γιάννη Μώραλη «Πειραιάς Νικητής» μίλησε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στην πρωινή εκπομπή του Mega.

Για τα περί «μπερλουσκονισμού» και εάν σκοπεύει να διεκδικήσει υψηλότερη πολιτική θέση στη χώρα ο κ. Μαρινάκης ξεκάθάρισε ότι έχει τη δουλειά του, «η οποία δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα. Οι ναυτιλιακές μου επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό. Δεν έχω καμία σχέση με το Ελληνικό Δημόσιο. Η μόνη σχέση που έχω στην Ελλάδα είναι ο Ολυμπιακός. Για μένα ο Ολυμπιακός είναι ένα πάθος, είναι κάτι για το οποίο ξοδεύω χρήματα. Επομένως, Μπερλουσκόνι… δεν υπάρχει. Εγώ είμαι ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Έχω μεγαλώσει στον Πειραιά, έχω γεννηθεί στον Πειραιά, δραστηριοποιούμαι στον Πειραιά, με ενδιαφέρει η πόλη μου. Έτσι απλά».

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού συνέχισε λέγοντας ότι «σε αυτή την προσπάθεια βγήκα μπροστά. Περπάτησα τον Πειραιά και αυτό είναι κάτι το οποίο δεν το έκανα πρώτη φορά λόγο εκλογών. Στον Πειραιά είμαι, περπατάω κάθε μέρα, ξέρω πολύ καλά ποια είναι τα προβλήματά του και αυτό είναι κάτι που με απασχολεί ιδιαίτερα. Όχι μόνο εμένα, αλλά και πολλούς φίλους Πειραιώτες, διότι καθημερινά βλέπουμε πολλά πράγματα που μας στενοχωρούν και μας ενοχλούν και κάποια στιγμή, μια ομάδα ανθρώπων, οι οποίοι μπορούν να προσφέρουν, βγήκαμε μπροστά».

Ερωτηθείς για το εάν προτίθεται να βοηθήσει και ο ίδιος με δικά του λεφτά τον Πειραιά αν χρειαστεί, απάντησε «βέβαια, είναι κάτι που το κάνουμε χωρίς να το προβάλλουμε, αυτό είναι πολύ σημαντικό αυτό καθώς επίσης και ο Ολυμπιακός έχει μια τεράστια κοινωνική προσφορά, όχι μόνο στον Πειραιά αλλά σε ολόκληρη τη χώρα. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε».

Σε ερώτηση γιατί δεν είναι ο ίδιος υποψήφιος δήμαρχος, απάντησε ότι πρώτον, λόγω της ελληνικής νομοθεσίας, δεν μπορεί λόγω της δραστηριότητάς του στη ναυτιλία, ούτε να κατέβει για δήμαρχος, ούτε στην πολιτική και ο δεύτερος λόγος είναι ο Γιάννης Μώραλης για τον οποίο είπε:

«Είναι ένα παιδί το οποίο το γνωρίζω τα τελευταία 30 χρόνια, ένα παιδί με το οποίο έχουμε συνεργαστεί στενά τα τελευταία 4 χρόνια, ένα παιδί τίμιο, εργατικό, ένας άνθρωπος που μπορεί να προσφέρει και να αφιερώσει όλο του τον χρόνο στον Δήμο του Πειραιά. Έχει περάσει τις εξετάσεις του, έχει επιτύχει στον επαγγελματικό τομέα, είναι τεχνοκράτης και μπορεί να πετύχει ξανά».

Ο κ. Μαρινάκης επιτέθηκε στον υποψήφιο δήμαρχο, Βασίλη Μιχαλολιάκο τονίζοντας ότι «το πρόβλημα του Πειραιά δεν είναι τι λέει ο κάθε Μιχαλολιάκος ο οποίος διαψεύδεται κατηγορηματικά από την Ελληνική Αστυνομία, από το νομικό του σύμβουλο ο οποίος είναι και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού του. Ο δικηγόρος ο οποίος πήγε στο συμβάν για λογαριασμό του συνδυασμού του κ. Μιχαλολιάκου ο οποίος τον διαψεύδει κατηγορηματικά. Το ίδιο κάνει και η αστυνομία, με κατηγορηματικό τρόπο. Το ίδιο κάνει και η Εκκλησία του Πειραιά. Αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Το ζητούμενο είναι τα προβλήματα του Πειραιά και το έργο που μπορούμε να παράγουμε. Αυτό ενδιαφέρει τον Πειραιώτη. Τον Πειραιώτη τον ενδιαφέρει πως θα βρει δουλειά το παιδί του, το νέο τον ενδιαφέρει πως θα χαμογελάσει ξανά", είπε ο κ. Μαρινάκης».

Για τις κατηγορίες περί εξαγοράς ψήφων είπε ότι μπορεί να τις αντιμετωπίσει με χιούμορ, σημειώνοντας ότι πρέπει «να σεβόμαστε την επιθυμία του πειραϊκού λαού. Όχι όταν δεν συμφωνούμε με το τι ψήφισε ο Πειραιώτης να αρχίζουμε να βρίσκουμε δικαιολογίες».

Για το πρόγραμμα του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» τόνισε:

«Εμείς τις τελευταίες 35-40 μέρες καθίσαμε και δουλέψαμε σκληρά. Νύχτα-μέρα. Φτιάξαμε ένα πρόγραμμα ολοκληρωμένο, κοστολογημένο. Το οποίο δεν το φτιάξαμε για να χαϊδέψουμε τα αυτιά των Πειραιωτών, αλλά μόνο και μόνο και μόνο για να μπορεί άμεσα να εξελιχθεί και να υλοποιηθεί. Αν διαβάσετε το πρόγραμμά μας, το οποίο έχουμε φτιάξει εδώ και 30 μέρες και ακούσετε τι είπε ο Πρωθυπουργός προχθές για το αναπτυξιακό πρόγραμμα της Ελλάδας για τα επόμενα 6 χρόνια, αλλά και για το ΕΣΠΑ, θα δείτε ότι εμείς τα έχουμε γράψει αυτά εδώ και 30 μέρες» Παράλληλα, σημείωσε ότι «όταν μιλάμε για 70.000 θέσεις εργασίας από τη ναυτιλία, ο Πειραιάς πιστεύω ότι δικαιούται τουλάχιστον τις 30.000. Όταν μιλάμε για 225.000 θέσεις εργασίας στον Τουρισμό και στον Πειραιά φτάνουν περίπου 2,5 εκατομμύρια τουρίστες από τα κρουαζιερόπλοια, νομίζω ότι δικαιούται τουλάχιστον 5.000 θέσεις εργασίας».

Ερωτηθείς για τη σχέση του με τους «κρατούντες» απάντησε ότι είναι αδιάφορες. «Εμείς κοιτάμε τη δουλειά μας. Κοιτάμε πώς να παράγουμε έργο. Δεν με ενδιαφέρει η πολιτική όπως και δεν με ενδιαφέρει τι κάνουν οι πολιτικοί. Όταν έχουμε ένα πρόβλημα για τον Πειραιά μπορούμε να σηκώσουμε το τηλέφωνο και τεκμηριωμένα να πούμε ότι θέλουμε πράγματα για συγκεκριμένους λόγους και ότι μπορούμε να κάνουμε συγκεκριμένα πράγματα. Εγώ έτσι έχω μάθει στη ζωή μου».

Για το εάν προτιμάει κάποιον στην Περιφέρεια Αττικής είπε ότι «αυτό που με ενδιαφέρει είναι ο Πειραιάς και αυτό που με ενδιαφέρει για το άμεσο μέλλον είναι ο Γιάννης Μώραλης να μπορεί να συνεργαστεί είτε με την κα. Δούρου, είτε με τον κ. Σγουρό, όσο καλύτερα γίνεται, για να μπορέσει ο Πειραιάς να απορροφήσει τα κονδύλια που απαιτούνται για να κάνουμε έργο».

Ο πρόεδρος του ολυμπιακού μίλησε και για τα περί «ερυθρόλευκης ψήφου» απαντώντας:

«Εμείς μέσα στο ψηφοδέλτιό μας έχουμε 5-6 Παναθηναϊκούς. Αν βάλετε και τους διαμερισματικούς είναι και παραπάνω. Έχουμε και ΑΕΚτζήδες, πάρα πολλούς Εθνικούς. Προς Θεού. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι τα προβλήματα του Πειραιά και όχι εάν είναι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ή οτιδήποτε άλλο ο αντίπαλός μας. και ο αθλητισμός όμως, όσον αφορά τα ερασιτεχνικά σωματεία και όσον αφορά τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό, είναι επίσης κάτι πάρα πολύ σημαντικό».

Απαντώντας σε όσους τον κατηγορούν ότι πάει στον δήμο Πειραιά για να «πάρει δουλειές» σχολίασε:

«Καμία δουλειά. Απολύτως καμία δουλειά. Αυτό που θέλουμε και ήμασταν και οι πρώτοι που δεσμευτήκαμε, είναι το λιμάνι. Ότι δεν μπορεί να πουληθεί το λιμάνι του Πειραιά. Διασφαλίζουμε τις θέσεις εργασίας. Το ίδιο κάναμε για την καθαριότητα. Για τους εργαζόμενους εκεί. Όχι μόνο δεσμεύομαι, δίνω τον λόγο μου για αυτό. Και ο λόγος μου είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό».