Για σχέδιο της τότε ελληνικής κυβέρνησης να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ έκανε λόγο ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σχολιάζοντας τις πρόσφατες αποκαλύψεις των Financial Times και το εάν επεξεργαζόταν ή ενέκρινε ο ίδιος τέτοια σχέδια.

Σύμφωνα με το Mega, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών απάντησε πως «όπως μπορεί να δει κάποιος εκείνη την εποχή, η θέση μας ήταν ξεκάθαρη, είχαμε πει πολλές φορές ότι οι Έλληνες υποφέρουν εξαιτίας παραλείψεων δεκαετιών των πολιτικών και των οικονομικών τους ελίτ».

Ο κ. Σόιμπλε είπε πως η τελική απόφαση ήταν των Ελλήνων για το εάν θα μείνουν ή θα φύγουν από την ευρωζώνη.

«Μου είπε τότε κάποιος Έλληνας πολιτικός για του οποίου τα δημοκρατικά αισθήματα ευθύνης αμφιβάλλω, δεν είναι δική μου υπόθεση να αποκαλύψω το όνομά του, ότι θα ήταν πολύ καλύτερα να φύγει η Ελλάδα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος ανέφερε επιπρόσθετα ότι αυτό έγινε και με ιταλούς πολιτικούς. «Υπήρχε στην Ελλάδα το σχέδιο μιας κυβέρνησης να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ. Πιστεύετε ότι μια χώρα σαν την Γερμανία δεν θα έπρεπε να κάνει σχέδια για το τι θα γίνει, και σχέδιο Α είχαμε, και σχέδιο Β και Γ και Δ», σημείωσε.

Ο Β. Σόιμπλε επιμένει ότι η Ελλάδα είναι τώρα σε πολύ καλό δρόμο, με την κατάσταση να είναι «πολύ καλύτερη».

Παράλληλα, ότι στις 11 Ιουνίου επιβεβαίωσε ότι θα υποδεχθεί τον Γιάννη Στουρνάρα στο Βερολίνο.