Στην εκτίμηση ότι το άθροισμα των ποσοστών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ θα ξεπεράσει το ποσοστό που θα συγκεντρώσει ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, προχώρησε ο κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας δημοσκοπήσεων GPO, καλεσμένος στην εκπομπή «Εκλογές 2014». 

Δείτε ΕΔΩ τη μοναδική εφαρμογή και το live blogging για έγκαιρη και άμεση ενημέρωση για όλα τα εκλογικά θέματα.

«Στις πρώτες κάλπες υπήρχε μήνυμα διαμαρτυρίας κυρίως στην Αττική. Ωστόσο, συνολικά σε όλη τη χώρα η εικόνα δεν ήταν τέτοια» σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος, ενώ πρόσθεσε ότι τα αποτελέματα των αυτοδιοικητικών εκλογών δεν απηχούν την επιρροή των κομμάτων στους ψηφοφόρους και αποτελούν ένδειξη για το τι θα μπορούσε να συμβεί στις ευρωεκλογές. 

Όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι μεγαλύτερο από το άθροισμα των ποσοστών ΝΔ- ΠΑΣΟΚ επομένως δεν κρίνεται πιθανό να συζητάμε το βράδυ της Κυριακής για βουλευτικές εκλογές, εξήγησε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Σε σχέση με τα ποσοστά της «Ελιάς» στις ευρωεκλογές, ο κ. Θεοδωρικάκος εκτίμησε ότι το ΠΑΣΟΚ θα αυξήσει την συσπείρωσή του και θα συναγωνιστεί για την ίδια θέση με το «Ποτάμι», «το οποίο όμως φαίνεται ότι θα έχει μικρότερα ποσοστά από ό,τι προέκυπτε από τις αρχικές δημοσκοπήσεις» συμπλήρωσε.

Ο διευθύνων σύμβουλος της GPO υποστήριξε ότι είναι ακόμη ανοιχτά τα πράγματα σχετικά με το ποιο θα είναι το πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές και ότι η εκτίμηση των εδρών είναι πολύ δύσκολη. Σχετικά με την αναμέτρηση των δύο υποψηφίων δημάρχων στον Πειραιά, κ. Μώραλη και κ. Μιχαλολιάκο, σχολίασε ότι όλα είναι ανοιχτά στον Πειραιά, ενώ εκτίμησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει ανοιχτή σύγκρουση σε δύο μόνο Περιφέρειες καθώς οι πιο πολλές Περιφέρειας έχουν ξεκαθαρίσει.