ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντώνης Σαμαράς: Μπαίνουμε σε άλλον ρυθμό ανάπτυξης (φωτό)

Δημοσίευση 22 Μαΐου 2014, 16:48 / Ανανεώθηκε 22 Μαΐου 2014, 17:50
Αντώνης Σαμαράς: Μπαίνουμε σε άλλον ρυθμό ανάπτυξης (φωτό)
Facebook Twitter Whatsapp

Τον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης και τις ανασκαφές στο εντυπωσιακό αρχαίο θέατρο επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στα Ιωάννινα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δείτε ΕΔΩ τη μοναδική εφαρμογή και το live blogging για έγκαιρη και άμεση ενημέρωση για όλα τα εκλογικά θέματα.

Γράφει ο Πάνος Ράσσιας

Τον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης και τις ανασκαφές στο εντυπωσιακό αρχαίο θέατρο επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στα Ιωάννινα.

Ο κ. Σαμαράς ξεναγήθηκε από τους αρχαιολόγους στον μεγάλης έκτασης αρχαιολογικό χώρο που έχει διασυνδεθεί με άλλους τέσσερις ανάλογους χώρους, με την Ευρωπαϊκή Ένωση να τον θεωρεί πρότυπο.

«Είχα έρθει ως υπουργός, έρχομαι ως Πρωθυπουργός και θα έρχομαι πάντα ως επισκέπτης. Είναι μια περιοχή που ξεχειλίζει η ομορφιά. Κι εδώ είναι που συμπυκνώνεται ο πολιτισμός, οι δυνατότητες που ανοίγονται στον τουρισμό, στα δικά μας τα αγροτικά προϊόντα, στη δική μας την καινοτομία, με νέους τρόπους να τους δείχνουμε τα αρχαία μας, τους θησαυρούς μας. Και ταυτόχρονα είναι κι ο χώρος που έρχεσαι και σκέφτεσαι, γιατί βλέπεις δίπλα σου και η ζωή, είναι πολύ πιο σύνθετη καμιά φορά, όπως τη βλέπουμε στην καθημερινότητα. Αλλά γίνεται πολύ πιο απλή όταν έχεις το δικαίωμα να αγναντέψεις αυτά τα μέρη» ανέφερε σε δήλωσή του ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, συμφώνησε ότι είναι συμβολικό το γεγονός ότι είναι και το πρώτο έργο αυτό που εντάσσεται στο καινούργιο ΕΣΠΑ λέγοντας:

«Εντάχθηκε ακριβώς γι’ αυτό το λόγο. Κι είναι το πρώτο στο Ευρωπαϊκό ΕΣΠΑ που εντάχθηκε, όχι στο Ελληνικό. Και είχε μείνει “ενεός” ο Αυστριακός Επίτροπος, ο οποίος είχε έρθει εδώ. Και δικαίως, γιατί νομίζω ότι η Ελλάδα διαθέτει τέτοια μέρη και θα πρέπει επιτέλους- πέρα και πάνω από κόμματα μιλάω- να τα εισπράξουμε ως λαός, να τα κεφαλαιοποιήσουμε. Και είναι μια μοναδική ευκαιρία που δίνεται τώρα, που μπαίνουμε σε έναν άλλο ρυθμό επιτέλους, Ανάπτυξης και νομίζω ότι ήρθε η ώρα αυτό να το κάνουμε με σχέδιο, με πρόγραμμα, βήμα-βήμα, σταθερά. Χωρίς πολλά λόγια. Να είστε καλά».