current views are: 3

22 Μαΐου 2014
Δημοσίευση14:34

Τζουμάκας: Στις ευρωεκλογές κρίνεται ποια πορεία θα έχει η ΕΕ και η Ελλάδα

πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος και υποψήφιος ευρωβουλευτής Στέφανος Τζουμάκας, ζητώντας την ψήφο των πολιτών «γιατί έχουμε τη δυνατότητα να εφαρμόσουμε άλλη πολιτική».

Δημοσίευση 14:34’
αρθρο-newpost

πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος και υποψήφιος ευρωβουλευτής Στέφανος Τζουμάκας, ζητώντας την ψήφο των πολιτών «γιατί έχουμε τη δυνατότητα να εφαρμόσουμε άλλη πολιτική».

Δείτε ΕΔΩ τη μοναδική εφαρμογή και το live blogging για έγκαιρη και άμεση ενημέρωση για όλα τα εκλογικά θέματα. 

«Στις ευρωεκλογές κρίνεται ποια πορεία θα έχει η ΕΕ και η Ελλάδα» τόνισε σε διακαναλική συνέντευξή του ενόψει των ευρωεκλογών, ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος και υποψήφιος ευρωβουλευτής Στέφανος Τζουμάκας, ζητώντας την ψήφο των πολιτών «γιατί έχουμε τη δυνατότητα να εφαρμόσουμε άλλη πολιτική».

Μιλώντας για τους συνυποψήφιους του, που στελεχώνουν το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος, έκανε λόγο για εκλεκτούς συμπολίτες μας, με σπουδές, με καθημερινή δράση, για γυναίκες αγωνίστριες με μόρφωση, πολιτικούς και κοινωνικούς αγωνιστές, με διαδρομή στην κοινωνία.

Ο κ. Τζουμάκας υποστήριξε ότι «αν επικρατήσει η πολιτική που εφαρμόστηκε έως τώρα, τόσο στην ΕΕ, όσο και στην Ελλάδα, θα συνεχίζεται η κρίση, θα έχουμε μιαν ΕΕ που αναπαράγει την κρίση», για να προσθέσει ότι αυτή η πολιτική «πρέπει να ηττηθεί την Κυριακή το βράδυ, σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες».

Κατηγόρησε δε, για τη σημερινή κατάσταση της χώρας, τις κυβερνήσεις από το 2009 έως και σήμερα, εκτιμώντας ότι η πολιτική που εφαρμόστηκε δεν έφερε λύσεις στα προβλήματα. «Το έλλειμμα μειώθηκε ως έναν βαθμό, αλλά αφήνοντας πίσω μια έρημο του νεοφιλελευθερισμού» είπε. «Ο άλλος δρόμος ήταν να έχουμε ηγεσία που θα μπορούσε να σταθεί όρθια στην κρίση και να μην υποτάσσεται στις αγορές», είπε και άσκησε κριτική στους Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο, που «θέτουν διλήμματα, εκφοβίζουν, προκαλούν κλίμα εκβιασμών, γιατί ετοιμάζονται για την ήττα».

«Άλλες κυβερνήσεις και άλλες πολιτικές έχουν τη δυνατότητα να οδηγήσουν σε άλλη κατεύθυνση τη χώρα» συνέχισε, προσθέτοντας ότι την Κυριακή το βράδυ «θα υπάρχει σαφώς πολιτικό μήνυμα» και πως «όμως ο ελληνικός λαός θα δώσει την οριστική απάντηση του, όταν οριστούν εθνικές εκλογές». Γενικότερα εκτίμησε ότι έχει τελειώσει η εποχή των μονοκομματικών κυβερνήσεων.

Συνεπώς, είπε, θα πρέπει να υπάρξουν κυβερνήσεις συνεργασίας δημοκρατικές, προοδευτικές και ότι το Σοσιαλιστικό Κόμμα, το οποίο προσδιόρισε στις προοδευτικές δυνάμεις, ανάλογα με τη θέση που θα του δώσει ο λαός, θα πει ποιες δυνάμεις μπορούν και πρέπει να συνταχθούν στη βάση πολιτικών συνεργασιών με συγκεκριμένο κυβερνητικό σχέδιο και όχι διλήμματα και δημοψηφίσματα.

Ο κ. Τζουμάκας, μεταξύ άλλων, άσκησε κριτική στο εγχείρημα της «Ελιάς» χαρακτηρίζοντάς το «σχήμα του πρώην μεταλλαγμένου ΠΑΣΟΚ» που «υπερασπίζεται τη λογική του νεοφιλελευθερισμού» αλλά και στο Ποτάμι, για να αναφέρει γενικότερα ότι «χρειαζόμαστε αυτόνομη πολιτική, ούτε Ελιές ούτε Ποτάμια, ας πάνε για αγροτουρισμό».


σχετικα αρθρα