Την τακτική της κυβέρνησης να αφήνει πίσω τα θέματα καθημερινότητας και τα πάγια προβλήματα των πολιτικών της χώρας, όπως αυτά των αγροτών καταδίκασε ο βουλευτής Πέλλας της Ν.Δ. Γιώργος Καρασμάνης.

«Είναι πραγματικά τραγικό, μετά από δεκαοκτώ μήνες διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να ζητά, για πολλοστή φορά, πίστωση χρόνου από τους αγρότες, προκειμένου η κυβέρνηση να ενεργοποιήσει την πολιτική της».

Ο κ. Καρασμάνης σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστα Σκαδαλίδη που έκανε με αφορμή τις εκδηλώσεις για το Κιλελέρ, υποστήριξε ότι: «Πρέπει, επιτέλους, να καταλάβει η κυβέρνηση και ο κ. Σκανδαλίδης πως με εξαγγελίες, αόριστες υποσχέσεις και «θα», δεν ασκείται αγροτική πολιτική, αλλά υπεκφυγή από την πραγματικότητα.

Μια πραγματικότητα, ιδιαίτερα οδυνηρή για τους Έλληνες αγρότες, το εισόδημα των οποίων, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat, μειώθηκε πέρσι κατά 4,3% κατά μέσο όρο, τη στιγμή που για όλους τους άλλους ευρωπαίους αγρότες αυξήθηκε κατά 9,9%.

Όσον αφορά στο «δίκαιο πακέτο αποζημιώσεων στους βαμβακοπαραγωγούς», που επί μήνες καθυστερούν να καταβληθούν, αναμένουμε τις αυριανές αναλυτικές ανακοινώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, γιατί η «πρόγευση» που πήραμε από το Κιλελέρ οδηγεί εκτός αποζημιώσεων πάνω από 20.000 παραγωγούς, ενώ το μέσο ποσό της αποζημίωσης δεν φαίνεται να ξεπερνά τα 800 ευρώ και μάλιστα για αγρότες που καταστράφηκε το σύνολο της σοδειάς τους»