current views are: 1

22 Μαΐου 2014
Δημοσίευση17:38

Τσίπρας: ΣΥΡΙΖΑ ή λιτότητα χωρίς τέλος – Δημοψήφισμα για νέα Μεταπολίτευση (Βίντεο)

Ολομέτωπη επίθεση πραγματοποίησε προς την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από την Ομόνοια, όπου πραγματοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική ομιλία του ενόψει των ευρωεκλογών της Κυριακής, δίνοντας εκ νέου χαρακτηρα δημοψηφίσματος στην κάλπη της Κυριακής.

Δημοσίευση 17:38’
αρθρο-newpost

Ολομέτωπη επίθεση πραγματοποίησε προς την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από την Ομόνοια, όπου πραγματοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική ομιλία του ενόψει των ευρωεκλογών της Κυριακής, δίνοντας εκ νέου χαρακτηρα δημοψηφίσματος στην κάλπη της Κυριακής.

Δείτε ΕΔΩ τη μοναδική εφαρμογή και το live blogging για έγκαιρη και άμεση ενημέρωση για όλα τα εκλογικά θέματα.

Ολομέτωπη επίθεση πραγματοποίησε προς την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από την Ομόνοια, όπου πραγματοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική ομιλία του ενόψει των ευρωεκλογών της Κυριακής, δίνοντας εκ νέου χαρακτηρα δημοψηφίσματος στην κάλπη της Κυριακής.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να ενώσει όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες» τόνισε ο κ. Τσίπρας. 

«Δεν σκύβουμε το κεφάλι και προχωρούμε μπροστά για μια ιστορική νίκη που θ’αλλάξει την Ελλάδα, θα ταρακουνήσει την Ευρώπη» ανέφερε, επισημαίνοντας ότι «την Κυριακή ο λαός μας θα γράψει ιστορία. Αποφασίζουμε με τόλμη και ευθύνη σε ένα δημοψήφισμα για τη ζωή μας, για την Ελλάδα, για την Ευρώπη. Δίνουμε τέλος στην υποτέλεια, τη μιζέρια και τη διαπλοκή. 
Χτίζουμε τα θεμέλια για τη νέα Ελλάδα της ανάπτυξης, της ελπίδας και της κοινωνικής δικαιοσύνης».

Ο Αλ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «ο λαός μας έχει περηφάνεια και μπορεί να ορθώνει το ανάστημά του. Και μπορεί να ξαναπάρει το μέλλον στα χέρια του. Κλείνοντας την πόρτα της Ιστορίας στον παλιό κόσμο που φεύγει. Στον κόσμο του κυρίου Σαμαρά και του κυρίου Βενιζέλου. Στην παλιά Ελλάδα. Στους εκλεκτούς των δανειστών» και πρόσθεσε:

«Γιατί στο μεγάλο δίλημμα της κάλπης: ΣΥΡΙΖΑ τώρα ή λιτότητα χωρίς τέλος. Αξιοπρέπεια τώρα ή υποτέλεια χωρίς τέλος».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «το αύριο της πατρίδας μας, η ανασυγκρότηση αυτού του ρημαγμένου τόπου είναι η μεγάλη, η ιστορική πρόκληση, που επικαλύπτει τις διαιρέσεις του παρελθόντος. Και στέλνει στον καλάθι των αχρήστων της ιστορίας τον διχαστικό λόγο του κυρίου Σαμαρά».

«Έχουμε στόχο να ενώσουμε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, για να βάλουμε τέλος στην αστάθεια της λιτότητας, της ανεργίας, της φτώχειας και της κοινωνικής απελπισίας» σημείωσε.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «θα ανοίξουμε το δρόμο στην οικονομική και κοινωνική ασφάλεια: Καταργώντας τα Μνημόνια και τους εφαρμοστικούς τους νόμους, επαναφέροντας τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ, για όλους, επαναφέροντας τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και τις συμβάσεις εργασίας, βάζοντας τέρμα στις μειώσεις μισθών και συντάξεων, τερματίζοντας τις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα, κάνοντας τα φάρμακα ξανά, φτηνό και αναγκαίο αγαθό ζωής, αναβαθμίζοντας τη δημόσια υγεία και τη δημόσια εκπαίδευση».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση, τονίζοντας ότι «η συγκυβέρνηση των μνημονίων υποκλίνεται στους πλούσιους, αλλά γονατίζει τους φτωχούς. Κλείνει τα μάτια στην ανεξέλεγκτη φοροδιαφυγή και φοροαποφυγή της ολιγαρχίας. Και εξαντλεί την ελεγκτική αυστηρότητά της στην πλειοψηφία των μισθωτών, των μικρομεσαίων επιχειρηματιών και των συνταξιούχων. Που δεν αντέχουν να πληρώνουν άλλο τους υπέρογκους φόρους και τα χαράτσια».

Και συνέχισε: 

«Την ίδια στιγμή που κουκουλώνεται το σκάνδαλο των υποβρυχίων, και αραχνιάζει στα συρτάρια των υπουργείων της διαπλοκής, η λίστα Λαγκάρντ – και οι τόσες άλλες λίστες φοροφυγάδων. Που δεν αντέχουν να μην αποδίδεται δικαιοσύνη για το εγκληματικό PSI που τσάκισε τους μικροομολογιούχους και τα ασφαλιστικά ταμεία. Αλλά, την ίδια στιγμή, να μπαίνει στους δικούς τους τραπεζικούς λογαριασμούς, το αδίστακτο μακρύ χέρι της ανάλγητης συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου. Και, επιπλέον, να τους απειλούν οι τράπεζες και με κατασχέσεις στα ακίνητά τους – και, μάλιστα, στο 1/3 της αντικειμενικής τους αξίας. Αυτή δεν είναι κυβέρνηση. Είναι κράτος εκβιαστής, είναι οδοστρωτήρας».

«Η ήττα των Σαμαρά και Βενιζέλου θα είναι ταυτόχρονα και η ήττα της Μέρκελ. Θα είναι ήττα της γερμανικής Ευρώπης» τόνισε.

Είναι ανάγκη, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «να τελειώνουν οι κυβερνήσεις των Καννών, να τελειώνουν οι πρωθυπουργοί της νέας Φρειδερίκης, οι μερκελιστές πρωθυπουργοί Μπαρόζο».

Στην προσωπική επίθεση κατά του κ. Σαμαρά, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «κρύφτηκε απ’ το ντιμπέιτ, κρύφτηκε πίσω απ’ τις κουρτίνες του Μαξίμου, κρύφτηκε πίσω από τα δελτία των 8, κρύφτηκε πίσω από τις πλάτες της κυρίας Μέρκελ και του κ. Γιούνκερ, αλλά δε θα μπορέσει, όμως να κρυφτεί πίσω από τις κάλπες».

Απαντώντας στις πρόσφατες εξαγγελίες του πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι ο παλιός πολιτικός κόσμος που δύει, προσπαθεί απεγνωσμένα να εξαπατήσει ξανά το λαό. «Καταφεύγοντας στις χειρότερες συνήθειές του από το καταδικασμένο παρελθόν, επιστρατεύει την τεχνογνωσία της χρεοκοπίας, τις κάλπικες παροχές» σημείωσε. Ωστόσο, πρόσθεσε, «το παραλήρημα προεκλογικών υποσχέσεων του κυρίου Σαμαρά, μόλις πριν από δύο μέρες, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο».

Αναφερόμενος στην αντιπαράθεση με την κυβέρνηση για τη Χρυσή Αυγή, ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά για διαστροφή της πραγματικότητας και ότι υιοθετεί ακροδεξιά ατζέντα και ένα διχαστικό λόγο. Για τη στάση του κόμματός του, τόνισε ότι «θα τσακίσουμε τον φασισμό, ξανακερδίζοντας τους φτωχούς και απελπισμένους ανθρώπους στο δημοκρατικό δρόμο», και πρόσθεσε ότι «δε θα χαρίσουμε την εργατική τάξη στους ναζί, ούτε θα αφήσουμε τον λαό μας να πιστεύει ότι ο φασισμός είναι κόντρα στο σύστημα».

Για την εκλογική αναμέτρηση είπε ότι «είναι ένα  ιστορικό δημοψήφισμα, όπως πριν από 40 χρόνια που έδιωξε το παλάτι. Τώρα το παλάτι είναι το οικονομικό κατεστημένο που οδήγησε τη χώρα στην καταστροφή» είπε και πρόσθεσε: «40 χρόνια μετά την Μεταπολίτευση θα ξεκινήσει μια νέα Μεταπολίτευση».

«Καλούμε σήμερα τις Ελληνίδες και τους Έλληνες ό,τι κι αν ψήφιζαν μέχρι χθες να ψηφίσουν δημοκρατία και αξιοπρέπεια. Την Κυριακή θα νικήσει ο λαός μας. Την Κυριακή ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ» κατέληξε.

Στο τέλος της ομιλίας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι ενημερώθηκε πως η συγκέντρωση ήταν δύο φορές μεγαλύτερη από αυτή του 2012.


σχετικα αρθρα